SPORT 2020-02-14 KL. 10:16

Målkalas när Vallentuna IBK utklassade tabelljumbon

Av Uffe

Vallentuna Innebandys damer i div 3 vann i lördags med hela 21-1 (4-0, 8-1, 9-0) på hemmaplan mot Järfälla.

Det tog nästan en kvart innan Vallentuna lyckades göra mål mot Järfälla, men sedan rullade det på och till sist stod det 21-1 på resultattavlan.

I den andra perioden gjorde Vallentuna fem mål inom loppet av två minuter, därmed var matchen avgjord. Flest poäng hos hemmalaget stod Frida Widerberg för, tre mål och tre målgivande passningar. Därmed är hon med i toppstriden i seriens poängliga. Hon ligger trea med 20 poäng, tio mål och tio assists. Hon ligger tre poäng efter Väsbys Miriam Granberg som har 23 poäng. Vallentunas Caroline Filipsson ligger fyra med 18 poäng.

Vallentuna ligger tvåa i serietabellen, en poäng efter Väsby och tre poäng före Djurgården. Vallentuna spelar bortamatch mot Djurgården lördag 15 februari.