Abba-bandet spelade live för 73 länder – från en scen i Vallentuna

Abba-bandet spelade live för 73 länder – från en scen i Vallentuna

VANA VID STORA SCENER. Sedan 2001 har svenska Waterloo mest gjort större shower på arenor. ”Vi sa att vi inte kan hålla på längre än till 40 års ålder, men då var det mer jobb än någonsin. Nu fyller vi 55 i år”, säger sångerskan Katja Nord.
Foto: VALLENTUNA KOMMUN

Bandet Waterloo spelar covers från Abba, och har turnerat i världen i många år. Men när corona drabbat världen blev det i stället en livestreaming till 73 länder – sänd från Vallentuna.

Waterloo – A tribute to ABBA, ett av världens mest populära ABBA-hyllningsband, gör vanligtvis arenashower med en publikmängd på 10-70 000 personer. Just nu går bandet hemma som de flesta andra och väntar på att Coronapandemin ska klinga av.

Men i lördags hände något som bröt av virusvardagen – en livekonsert med Waterloo sändes till 73 länder från Vallentuna.
– Det var mycket som måste klaffa. Man måste gå igenom allting, kameravinklar och att alla röster hörs ut i etern. Det var en kul upplevelse för oss, musikerna var superglada att få spela igen, det kliar ju i fingrarna på dem, säger Katja Nord, som agerar Annifrid Lyngstad i bandet.

SAMSPELTA. Waterloo bildades 1996 och har sedan 2001 gjort större shower på arenor ute i världen. ”Det var en märklig känsla att bli av med all inkomst när corona kom”, säger sångerskan Katja Nord.
Foto: VALLENTUNA KOMMUN

Det var definitivt mer nervöst att spela för kameran och livesändningen än för ett stort antal i live-publiken.
– Ja, det var det faktiskt. Dels är det något som finns kvar, en konsert försvinner ju. Plus att det är väldigt märkligt att spela när man inte har någon publik i lokalen. Eftersom det inte blir några applåder får man ha ett högre tempo och inte vänta in applåderna. Alla hade lite extra nerv, men då blir det ofta bra. Det var kul och spännande, säger Katja Nord.

Till saken hör att Katja Nord är uppvuxen i Ekskogen i Vallentuna kommun, och flyttade till Åby Gärde när det radhusområdet var helt nytt.
– Mina högstadieår var på Hjälmstaskolan, det är mycket bus har man gjort där… Jag var väl inte helt ordningsam när jag var 13.

Nu var det ett kärt återseende av barndomskommunen, och kanske kan det komma att bli ett fritidshus i Vallentuna framöver för sångerskan som nu bor i Vasastan.

Men det var inte bara bandet som gladde sig åt konserten. Även företrädare för kommunen är glada över sändningen från Vallentuna.
– Vi är glada att ett Abba-band valde vår fantastiska teater för sändningen, speciellt med tanke på kopplingen mellan Vallentuna och Abba, säger Ellinor Mossberg, kommunikations- och marknadskoordinator på Vallentuna kommun.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *