Barberaren från Vallentuna öppnar på hemmaplan

Barberaren från Vallentuna öppnar på hemmaplan

Michel Mallo och hans kunder upplever samma känsla:
”Jag ser ut som en bebis utan skägg” Foto: ROFFE ANDERSSON

Nu har Vallentuna fått sin första barbershop. ”När man väl skaffat skägg är det svårt att ta bort det. Man blir fast i det”, säger barberaren Michel Mallo.

Till en barberare är endast män välkomna, och där kan både hår på huvudet och skägg trimmas. En som är barberare till yrket är Michel Mallo, som bott i Vallentuna i åtta år.
– Jag tycker själv det är enklare att gå till barberare än till frisör, och folk gillar skägg. Jag känner många som vill ha mig i Vallentuna, så varför inte starta eget i Vallentuna, säger Michel Mallo.

Foto: ROFFE ANDERSSON

Sagt och gjort – nu har hans barbershop öppnat i Åby ängar.
– Det har gått bra, vi har haft en massa kunder som varit jättenöjda. Varje dag kommer det mer och mer kunder. Så klart det tar lite tid när inte alla känner till oss, men vi har kunder hela tiden.
Är det fortfarande poppis med skägg?
– Ja, absolut. Grejen med skägg är att när man väl har skaffat det så är det svårt att ta bort det. Man blir fast i det. För mig är det sjätte året med skägg och så fort jag klippt det lite kortare så ångrar jag mig. Jag har haft en massa kunder som sagt samma sak, ”jag känner mig som en bebis utan skägg”, säger Michel Mallo.

Hur ser trenderna ut nu?
– I början var det populärt med kort skägg, nu gillar många längre skägg. Men det är olika från person till person.

Måste man göra något med skägget?
– Ja, man måste ta hand om skägget med rätt schampo, balsam och olja. Det är inte bara ni damer som tar hand om håret, nu har vi också våra grejor.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *