Därför kan du inte fylla på busskortet vid stationen

Därför kan du inte fylla på busskortet vid stationen

AVSLAGNA BETALAUTOMATER. Vid stationerna fungerar det inte att fylla på SL-kortet eftersom de är avstängda under ombyggnationen av Roslagsbanan.
Foto: HEGE HELLSTRÖM

Är alla maskiner för SL-biljetter i Vallentuna kommun trasiga? Vallentuna Nya ringde upp SL för att kolla läget.

Under Roslagsbanans ombyggnad är tågtrafiken indragen mellan Täby Kyrkby och Kårsta.
Men varför går det inte att fylla på sitt SL-kort till exempel vid Ormsta station?

Claes Keisu, presskommunikatör på SL, berättar att anledningen handlar om säkerhet.
– Ledningarna är frånkopplade för att man ska kunna jobba. Allt som går på ström blir svart, informationstavlor och biljettmaskiner, säger Claes Keisu.
I Vallentuna centrum går det väl bra, där går det att köpa biljett på annat sätt. Men de som bor norrut, hur ska de kunna fylla på sina busskort?

FÖRKLARAR DE AVSLAGNA AUTOMATERNA. Claes Keisu, presskommunikatör på SL, berättar att strömmen till maskinerna är avslagen.
Foto: GUSTAV KAISER

– Det är naturligtvis ett problem, men det är inte mycket vi kan göra. Man måste bryta strömmen när man jobbar, annars är det fara och färde för livet, säger Claes Keisu.

Roslagsbanan öppnar igen på hela Kårstasträckan den 13 december. År 2021 är planen att stänga av mellan Täby Kyrkby och Kårsta mellan juni och oktober.

Anledningen till avstängningen är att SL bygger 22 kilometer dubbelspår. Det som återstår för denna och nästa sommars avstängning är två av dessa kilometer, mellan Täby Kyrkby och Kragstalund.

Enligt region Stockholms hemsida ska bygget också innebära att tillgänglighet, säkerhet och bullerskydd förbättras. Det innebär bland annat att flera stationer ska bli säkrare och mer tillgängliga.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *