Det går bra nu – för Frösunda SK

Det går bra nu – för Frösunda SK

LÅNGPROMENAD. Frösunda SK satsade på en annorlunda gemensam aktivitet.
Foto:ROFFE ANDERSSON

Frösunda SK:s dam- och herrlag gjorde ett gemensamt träningspass under tidig lördagsmorgon med att gå ett maratonlopp, 4,2 mil.

17 tappra fotbollsspelare träffades klockan sju på morgonen på Björkvallen för att gå den långa sträckan. Herrlagets lagledare Ronny Karlsson utmanade spelarna under veckan med denna idé för att hitta på något annorlunda tillsammans.
–Med tanke på att det var kort inpå blev jag förvånad över att så många ändå nappade på idén, så det var lyckat. Det blev en annan typ av ”team building” i bra väder och stämningen var väldigt trevlig, berättar Ronny Karlsson.

Den första sträckan gick man runt Skepptuna innan man samlades för lunch. Därefter avverkade man en skogsväg i Okvista innan det avrundades med en vandring runt Frösunda. Totalt blev det en marsch på 42 195 meter och över 60 000 steg, om mobilapparna har räknat rätt. Det haltades på några håll, men det kämpades in i det sista och nästintill samtliga gick i mål strax efter 16-tiden.
–De kämpade och var duktiga som fan, jag blev imponerad över att så många gick i mål i samlad trupp.
Att Frösundas fotbollsdamer och herrar samlas för gemensamma aktiviteter är väldigt vanligt, och att man trivs väldigt bra tillsammans är något Ronny gärna lyfter fram som ett stort plus och styrka. Man tränar alltid under gemensamma träningstider på tisdagar och torsdagar där man tränar på varsin planhalva av Björkvallen.

Medan damerna hade siktat in sig på spel på hemmaplan så hade herrarna planerat in ett 5 dagar långt träningsläger i Kosovo. En resa man hade sett framemot som uppladdning inför säsongen och kanske inte den allra vanligaste destinationen för en träningsresa.
–Vi har spelare med bakgrund därifrån och allt är relativt billigt där. Totalt hade det kostat 2 600 per spelare för flyg, hotell, mat, uthyrning av minibussar och tillgång till en fotbollsplan. Jättetråkigt att det ställdes in, berättar tränaren Sandro Mattsson Ferrarello som istället siktar in sig på ett nytt försök nästa år.
Så istället för ett spännande träningsläger blev det ett rejält gångpass runt Frösunda.

Dela artikeln här:

Ehsan Keshavarz

80-talist med intresse för att skriva, se världen och det mesta som har med sport att göra. Extremt avdankad division 6-spelare. Uppvuxen i Vallentuna men numera ute på vift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *