En av världens 100 bästa skolor finns i Vallentuna

En av världens 100 bästa skolor finns i Vallentuna

NÖJD REKTOR. Elin Möller, rektor på Vittraskolan lyfter fram prestigelösheten på skolan som en viktig faktor till framgången. Foto: RICHARD WESTMAN

När World Education Week nyligen gjorde sin lista över världens bästa skolor fanns Vittra Vallentuna med på listan.

Vittra Vallentuna är en av skolorna som blivit utsedd till World Education Weeks ”Top 100 Schools in the World”.

– Det är jätteroligt. Spontant handlar orsaken om att vår skola är väldigt prestigelös. Lärarna samverkar och vi skapar sammanhang för eleverna. Det går att integrera ämnen så att det blir ett sammanhang, då kan eleven se värdet av att lära sig saker. Jag tror på att lägga fokus på lärandet och inte på slutresultatet, säger skolans rektor Elin Möller.

Foto: RICHARD WESTMAN

I samband med den internationella lärardagen och World Education Week i oktober ska skolan dela med sig av sina framgångsfaktorer till lärare världen över. Mellan den 5 och 9 oktober får hundra skolor i världen möjlighet att under varsin timme berätta om arbetet på sin skola via en global livesändning.

– Det är alltid roligt att kunna dela med sig och att få prata skolutveckling. Att någon vill veta vad vi gör är jätteroligt, säger Elin Möller.

När Vallentuna Nya pratar med rektorn är det ännu inte offentligt att skolan fått utmärkelsen, offentliggörandet ska ske dagen efter (läs: onsdag den 2 september, då den här tidningen trycktes). Men Elin Möller berättar att hon ska bjuda lärarna på tårta – och eleverna på glass.

– Alla lärare ska ha en tröja med tryck om utmärkelsen och det blir ballonger. Jag hoppas kunna bjuda eleverna på glass, om vi hittar tillräckligt många. Jag kommer att vara på affären klockan åtta imorgon bitti på jakt efter 410 glassar, säger Elin Möller.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *