Företag hjälper företag i coronatider

Företag hjälper företag i coronatider

När Ingrid Wikström som driver företag med personliga assistenter i Vallentuna var hos sin lokala naprapat pratade hon om hur svårt det är att hitta desinfektionsmedel. Resultatet? Naprapaten skänkte 15 flaskor desinfektionsmedel.

Många av de som behöver personlig assistans är multisjuka och i riskgrupper för att smittas av coronaviruset. Men desinfektionsmedel är svårt att hitta i dagsläget, något som Ingrid Wikström, grundare av assistansbolaget Nära, pratade om med sin naprapat.
– Niklas på rehabteamet sa att han beställt för mycket och att vi kunde få köpa, berättar Ingrid Wikström.
Senare återkom naprapaten Niklas Scherdin med ett annat besked.
– Han sade ”nu har jag fått mina 15 flaskor, jag skänker 15 till er för ni behöver det bättre än vi. Det var en så fin gest! Från ett litet företag som också har det tajt, säger Ingrid Wikström.

Hon berättar att hon uppskattar att 60 procent av Näras 130 brukare är i riskgruppen för att smittas, och att det därför är viktigt med hygien och desinfektion.
– Man behöver titta på den här gruppen, många av dem är värre däran än 70-åringar. Det kan handla om multifunktionshinder och hjärtproblem och de kan inte andas som vi, eller röra sig som vi. Många av dem är de absolut svagaste i samhället, säger Ingrid Wikström.

På bilden lämnar Niklas Scherdin på Rehabteamet över 15 flaskor med handsprit till Lovisa Gustavsson.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *