Hundra deltog i barnens Vasalopp

Hundra deltog i barnens Vasalopp

MEDALJREGN. De tappra skidåkarna på Össeby IP fick mottaga medalj för insatsen i loppet.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Varken bullar eller kransmas saknades när Brottby SK i strålande vinterväder bjöd in till Barnens Vasalopp på Össeby IP. För familjen Bentley blev det många varv i spåren.

Många barnfamiljer tog sig i lördags till Össeby IP för att åka lilla eller stora varvet runt fotbollsplanen. På familjen Bentley väntade vid målportalen tre guldmedaljer, lika många diplom samt bullar och apelsiner.

Storebror Gordon, 10 år, vill mer än att bara åka ett varv när han fått skidor under pjäxorna.
– Jag ska åka mer.
Hans målsättning är att köra två kilometer och sticker i förväg med brodern Jamie, 8, och pappa i hasorna. På avstånd följer lillasyster Jolene, 6, med mamma som påhejare och coach två stavtag bakom.

KLASSIKERDEBUT. För en del blev det debut i klassikern, barnens Vasalopp.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Jolene nöjd
Som han förvarnat skidar Gordon rakt igenom målområdet och ut på nästa varv, men för Jolene får ett varv räcka. Med sin medalj om halsen och diplomet i säkert förvar är hon bekymrad över kalla fingrar.
– Nej, jag vill inte åka ett till, säger hon och tycker det var bra att mamma hejade på.
In på målrakan kommer det ena barnet efter det andra, uppmuntrade av uppklädde tävlingsledaren Erik Strömberg med tuta i handen.
Även Jamie diagonalar in efter att ha tillryggalagt två varv. Han fortsätter inte, utan inser besviket att han ännu inte fått sin medalj.

Fyra Vasalopp
Som lösning i pandemitider får man själv hämta medaljen på ett prisbord och Jamie kommer snart tillbaka med den om halsen, samtidigt som Gordon tar en kort paus. Han tänker fortsätta för att nå sitt uppsatta mål och blir upplyst om att hans tre varv innebär att han redan har åkt 1 800 meter och inte 1 500 som han trodde. Det stora varvet mäter alltså 600 meter och inte 500.

Med ett leende konstaterar han att ytterligare ett varv med råge tar honom över två kilometer.
– Jag orkar, säger han och vänder tillbaka ut i spåret.

Text: Jonny Andersson
Foto: Roffe Andersson
roffe@vallentunanya.se

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *