Jonny vann andra raka segern i MMA

Jonny vann andra raka segern i MMA

MÅLMEDVETEN. Trots att starten på matchen inte blev som önskad så bet Jonny ihop och vann.
Foto: ROFFE ANDERSSON

I förra helgen vann Vallentunas proffsfighter, Jonny Touma, mot Ilaz Zabelaj när de möttes i MMA:s Fight Club Rush 8 i Västerås.

Det var två explosiva boxare som gick upp mot varandra i en på förhand tuff match och för obesegrade Jonny Touma blev det uppförsbacke direkt. Ilaz Zabelaj började bra och fick snabbt in ett hårt slag på Jonny. Men Vallentunabon bet ihop och vände matchen till seger på poäng.

Du fick en snabb smäll i början av matchen, hur reagerade du?
– Jag kände att den träffade och att jag fick svårt att andas från näsan. Torkade med handsken och såg att jag blödde. Vid de tillfället tappade jag mitt fokus och försökte bara överleva resten utav första ronden.

Men trots den tuffa starten lyckades du vinna.
Vad var det som vände matchen?
– Vid rond två gick jag in med inställningen att jag inte kan förlora denna match, att jag nu måste vinna rond två och tre. Min coach fick mig i fokus igen och jag tänkte på alla som tror på mig där hemma.

När kände du att du kom in i matchen?
– I rond två när jag började hitta rätt avstånd och kände att jag var mycket starkare än honom på brottningen, då visste jag att nu vinner jag detta.

Obesegrad efter två matcher som proffs. Hur ser planen ut framåt?
– Jag har tyvärr brutit tummen efter matchen så nu är de fokus på att läka. Förhoppningsvis blir det ny match i augusti eller september.

Jonnys två raka segrar som proffs innebär att han nu har fyra raka segrar, inräknat avslutningen som amatör.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *