Ny tränarduo klara för Vallentuna Hockey

Ny tränarduo klara för Vallentuna Hockey

FÖRSVARAR SIG. Vallentuna Hockey gjorde det bra förra säsongen, nu ska de ta ett kliv till.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Nu börjar nästa säsongs tränaransvar hos Vallentuna Hockey ta form.

A-laget får två söderkisar aom nya parhärstar och tidigare a-lagstränaren, Charlie Thermaenius tar över som tränare för Team 05, kommande säsongs U16-lag.

Duon som ska se till att a-laget tar ett steg till nästa säsong är Mikael Österblom, 44 år, närmast från Huddinge, och assisterande coach Magnus Kullerback, 31 år, som var assisterande tränare i Hammarby förra säsongen.

Mikael Österblom har tidigare coachat bland annat Botkyrka, Haninge, Segeltorp och Huddinge. Magnus Kullerback har bara en säsong som tränare i ryggsäcken, han spelade fram till säsongen 18/19. Han började sin spelarkarriär som junior i Leksand och har sedan spelat många div 1-matcher ibland annat Enköping, Väsby och Hammarby.
– Jag har alltid haft en positiv känsla av Vallentuna Hockey när jag spelat här med olika lag, säger Kullerback
För Mikael Österblom är inte Vallentuna Hockey någon ny bekantskap.
–Jag spelade i Vallentuna för 25 år sedan, från U 15 till b-juniorerna. Jag minns den duktiga kullen, född 1976 som spelade i Vallentuna.

Vad lockade att anta utmaningen i Vallentuna?
–Egentligen hade jag bestämt mig för att satsa på mitt civila liv, jag driver ett företag med 17-18 anställda. Men så snackade jag med Fredrik Hamberg och David Engblom från Vallentuna Hockey, de lät så engagerade att jag hängde på.

På frågan vad Vallentuna Hockey får för typ av tränare i Österblom svarar han:
–Man får en engagerad, tydlig tränare som gillar att spela hockey. Grabbarna kommer att tycka att det är kul att spela. Viktigast för mig är att få ihop laget.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *