NYHETER 2022-09-08 KL. 14:00

Lillparken blir hyreshus från 2024

Av Daniel Bergholm

Lillparken blir hyreshus från 2024
Nu är första spadtaget taget för nya området vid "Tärningen". Foto: Daniel Bergholm.

Den 6 september togs de första spadtaget för det nya hyreshuset i Vallentuna centrum med plats för 28 stycken hyreslägenheter i allt från två till fyra rum och kök. På bottenplan kommer det också att finnas en butiksyta på drygt 450 kvadrat, där tanken är att det ska finnas en uteservering med utsikt över torget.

– Preliminär byggstart är våren 2023 och byggtiden kommer vara cirka ett år, säger Marie Grönquist, förvaltningschef på Fast Partner.

Det nya bygget i gamla Lillparken, precis intill Tärningen, har under en tid varit ett omtalat projekt och Vallentuna Nya skrev bland annat om att planer på en protestlista gjordes för att stoppa planerna. Men när Vallentuna kommun tillsammans med Fast Partner satte ned det första spadtaget var beslutet sedan länge fastställt.

Fastigheten blir den första som Fast Partner bygger i kommunen och anledningen till att det blev ett hyreshus var enligt Grönquist självklart.
– Vi bygger gärna hyreslägenheter då behovet är stort i hela Stockholmsområdet. Vi hoppas att det blir ett välkommet tillskott i Vallentuna också då det redan finns mycket egna bostäder och villor här, säger hon.

Målet för lägenhetsbyggnaden är att den även ska ha en miljöcertifiering när den står klar.

– För att lyckas med det ska det användas miljövänligt material under byggtiden och fastigheten kommer också byggas med trästomme för att ge ett lägre koldioxidavtryck, säger Grönquist avslutningsvis.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se