Paolo Robertos varor kvar på hyllan på Coop

Paolo Robertos varor kvar på hyllan på Coop

INGEN HYLLAD HYLLA. Varorna i Coops hylla påminner om skandalen 2020 med kändisens sexköp.
Foto: JOCKE LINDEBORG

Efter skandalen där Paolo Roberto erkände sexköp var det många mataffärer som tog bort hans produktserie från hyllorna. Men i Vallentuna står de fortfarande framme.

På Coop i Vallentuna finns ett utbud av Paolo Robertos serie med matvaror, Paolos.
– Coop centralt slutade att ta in varorna samma dag som incidenten uppdagades, och eventuella varor som finns kvar i butik, som i Vallentuna, är alltså inga nya varor som kommit till efter det, säger Kevin Bell, pressekreterare på Coop Sverige.
Att serien togs bort från inköpslistan berodde på incidenten där Paolo Roberto gripits i en polisrazzia och erkänt att han köpt sex.

Även Ica slutade köpa in produkterna, och där var det upp till handlarna själva att avgöra om de skulle plocka bort varorna från hyllorna – något många gjorde, enligt branschtidningen Dagens Handel.

Coop i Värmland sålde ut varorna och skänkte pengarna till kvinnojourer. Coop Vallentuna hade en utförsäljning, men varor från Paolos finns kvar och står alltså på hyllorna än idag, nu till ordinarie pris.
– Jag förstår att det inte ser jättebra ut, men det är det här med matsvinnet. Vi har högt uppsatta miljömål och vill inte slänga, vi jobbar med hållbarhet på flera fronter, säger Kevin Bell.
Men ni tycker inte att social hållbarhet är lika viktigt? Tänk om en kvinna som varit utsatt för något liknande får se varorna på Coop Vallentuna?
– Jag kan helt hålla med om att man kan känna så. I det här fallet tänkte vi på svinn och på klimatmålet. Vi hoppas att ingen ska ta illa upp och att man ska förstå att vi gör det här för att det inte ska bli något matsvinn, säger Kevin Bell.

Enligt honom kommer affären i Vallentuna ta bort varorna vartefter de går ut.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *