SPORT 2022-03-10 KL. 14:11

Bara seger räddar kvar VIBK:s herrar

Av Jonny Andersson

Samtidigt som tonläget är friskt och glatt i damtruppen står Vallentuna IBK:s herrar inför en avgörande sista match på lördag. I potten ligger nytt division 1-kontrakt.

Bara seger räddar kvar VIBK:s herrar
Notoriske poänggöraren Kalle Berglund är tillbaka på plan när Vallentuna spelar för nytt division 1-kontrakt på lördag. Foto: Roffe Andersson

Ett mål skiljer Järfälla IBK och Vallentuna IBK i tabellen och mellan dem går ett streck. Nedflyttningstrecket.

Vinnaren i lördagens streckkamp blir kvar i division 1, förloraren åker ner i division 2 och det är Vallentunalaget som inte har råd med ett oavgjort resultat. Så enkla är förutsättningarna inför att domarna blåser igång dramat 16.30 i Jakobsbergs sporthall.

Båda lagen har 15 poäng, målskillnaden är -40 och -41.

– Det är bara att gå för det, säger tränaren John Ekelund som senaste veckorna blivit spelande tränare till följd av alla sorters frånvaro i vinter.

Får tillbaka spelare
Vallentuna har förlorat sina fyra senaste matcher och i dessa saknat så många bärande spelare att Ekelund fått byta coachskjortan mot matchtröjan.

- Under alla mina år har jag aldrig varit med om maken till frånvaro och jag har varit med ett tag. Vi har knappt fått ihop ett lag, säger han.

Kalle Berglund kom in sent som en vårvind och hann snitta över två poäng per match innan han reste till Florida i arbetet.

Lagkaptenen Jocke Ekerberg har den senaste tiden missat matcher på grund av skada. Listan kan göras tjatigt lång.

– Kalle kommer hem och förhoppningsvis spelar även Ekerberg. Vi hoppas ha med ytterligare någon som missat senaste matcherna. Och gör vi bara vårt jobb ska vi reda ut det här, säger John Ekelund.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se