SPORT 2020-08-21 KL. 11:20

Moa Granat vann andra raka SM-silvret

Av Uffe

Moa Granat vann andra raka SM-silvret
SÖDERHAMN 20200808 - Moa Granat friidrottstalang och duktig i många grenar här i 400mh under Landslagsutmaningen en tävling för 17, 19, och 22 års landslagen i friidrott. Foto: Henrik Isaksson / TT / kod 2838

STJÄRNA. Moa Granat sprang i förra veckan 400 meter häck under Landslagsutmaningen en tävling för 17, 19, och 22 års landslagen i friidrott. Nu i helgen knep hon silver i senior-SM för andra året i rad.
Foto: HENRIK ISAKSSON/ TT

Sprang snabbare än förra året - men det gjorde vinnaren också

Moa Granat vann för andra året i rad silver i senior-SM i friidrott över distansen 400 meter häck.

Moa visade i helgen igen att hon är en av Sveriges vassaste idrottstalanger. Nyss fyllda 16 år vann hon SM-silver igen. Liksom förra året blev hon tvåa efter vinnaren Hanna Palmqvist. Båda sprang betydligt fortare i år än förra året.

– Jag är jättenöjd, även om loppet inte varhelt perfekt, säger Moa Granat. Jag kom för nära några häckar i början av loppet, men jag är nöjd ändå.

Både du och Hanna sprang snabbare än förra året, är det konkurrensen som gör er bättre?
– Ja, vi taggar nog varandra till att springa lite bättre. Det är lättare att kapa sina egna tider när man vet att det är tufft motstånd. Det syntes inför loppet att hon hade bestämt sig för att springa fort.
Helgen innan sprang Moa en landslagsutmaning i Söderhamn. Tre årskullar möttes och trots att Moa representerade de yngsta så vann hon sitt lopp med klar marginal.
– Det var roligt att tävla på det sättet. De samlade ihop oss eftersom vi inte har kunnat springa tävlingar på samma sätt som tidigare (Coronapandemin).

Nästa tävling är på ungdoms-SM i Norrköping 29–30 augusti.
– Mitt mål är att bara springa så bra som möjligt.

Moa som nyligen började att plugga på gymnasiet har inte valt ett idrottsgymnasium långt bort. Hon har istället valt att gå naturvetenskapliga programmet med idrottsinriktning på Tibbleskolan i Täby.
– Tanken är att jag vill gå på ett vanligt gymnasium, men jag har också två morgnar i veckan där jag kan välja att träna, vila eller plugga. Första dagen i plugget var bra.