Teaterbolaget har jobb igen

Teaterbolaget har jobb igen

SÖKER FOLK. Efterfrågan på Teaterbolagets tjänster ökar och nu söker de folk att anställa.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Johan Sjögren testade att hyra ut den omåttligt populära karaokemaskinen i slutet på 80-talet, och efter det har han fortsatt samla på sig mer prylar att hyra ut.

Idag sitter han på en sju våningar hög ladugård, med över 650 prylar till uthyrning och nu ser ägaren ljuset i tunneln på pandemin.

–Det känns som att det har vänt, säger han med ett leende på läpparna.

Det har varit några tuffa säsonger nu för Johan Sjögren och Teaterbolaget. Sedan han startade bolaget 1989, hade han aldrig varit med om något liknande.

– Det blev helt tyst, inga samtal eller mejl överhuvudtaget, säger han.

Jobbigast blev det i våras.
–Mellan januari – april i år var det helt dött. När man är van att det händer mycket i yrket, så var det värsta att det inte hände någonting, säger Johan Sjögren.

Foto: ROFFE ANDERSSON

Tappade suget
Trots pandemin klarade ändå Teaterbolaget av smällen. Mycket tack vare att han alltid haft en budget att luta sig emot. Det gjorde att, trots att alla event tog en paus, så lyckades bolaget överleva.

–Då tänkte jag att: “Nu har jag tid att städa upp lite, rensa bort saker och sortera alla papper. Men det blev inget av det, för samtidigt tappade jag allt sug, säger han.

Men nu har det börjat vända ordentligt och sedan i juli har har det varit så gott som normalt tillstånd. Då Sjögren sa upp alla medarbetare när pandemin kom, så har han nu i stället varit stressad över att det blivit för mycket arbete att ta hand om själv. Därför har han nu börjat skicka ut jobbannonser igen.

–Det är dags att fylla på. Jag behöver folk som hjälper till på eventen och personer som är bra på att hålla ordning, samtidigt som de ska vara händiga och hjälpa till med att reparera trasiga prylar, säger Johan Sjögren.

”Lagom är bäst”
I arbetet med Teaterbolaget blir det mycket farande och han åker ofta runt i hela Sverige och även till grannländerna. Roligast är det när det blir långa resor.

–Jag brukar säga att allt förbi Sundsvall är kul. Bodö i Nordnorge nog det som ligger längst bort, 150 mil, men som vi ofta åker till, säger han.

Mycket av efterfrågan är säsongsbaserad och snart närmar sig julen, en högtid som kommer lägligt, då hans produkter vid den tidpunkten varje år är hett eftertraktade. Redan nu är det ett högt tryck.

–December är en populär månad, nu får jag in 3-4 nya offerter varje dag. Samtidigt gillar jag uttrycket “lagom är bäst”, för nu har det nästan blivit för mycket för att sitta ensam, jag behöver folk, säger Johan Sjögren avslutningsvis.

Dela artikeln här:

Daniel Bergholm

Född och uppväxt i Vallentuna, men som journalist måste man ju bo på söder. Stort sportintresse men även engagerad i samhällsfrågor i övrigt. Kan idag erkänna att några äpplen pallats runt Ekebydalsområdet som liten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *