Vallentuna blir padelmekka

Vallentuna blir padelmekka

Två anläggningar planeras står klara i sommar

Ex-allsvenske Kenneth Höie är på gång till Vallentuna. I stället för med fotbollshandskar kommer den förre målvakten med fyra padelbanor.

Vallentuna ser ut att bli en vallfärdsort för padelentusiaster i sommar. Känt sedan tidigare är att en anläggning ska byggas längs Lindholmsvägen i direkt anslutning till Vallentuna Golfklubb.

Neil Fossett, golfklubbens vd och ledamot i Paddel & Golf World, är på gång att sy ihop ett avtal som innebär att det blir en tälthall med 6 + 1 padelbanor. Från början var det tal om en fast byggnad som skulle stå färdig i höst. I sista stund har man alltså valt att satsa på en tälthall.
– Om allt går i lås med kommunen hoppas vi ha hallen klar i maj/juni, säger Neil Fossett.

Tidigare fabrik
I nästan samma takt ska fyra banor bli spelklara i en befintlig fastighet på Disktekniks område i Lugnet.
– Vi planerar att öppna för spel efter sommarsemestern, berättar Kenneth Höie som äger Nova Padel med sin sambo och ingått ett strategiskt samarbete med RS Padel som drivs av Robin Söderling, som allra bäst var världsfyra i tennis 2010.

FÖRVANDLING. Delar av Disktekniks lokaler i Lugnet blir padelcenter. Kenneth Höie äger bolaget som ska driva verksamheten med fyra padelbanor.
Foto: ROFFE ANDERSSON/PRIVAT

Fastigheten finns, blir inom kort tillgänglig och Kenneth Höie är redan i gång med att beställa banor, glasväggar och annat som hör till.

Höie har blivit en inbiten padelspelare sedan han 2016 avslutade fotbollskarriären i Djurgården.
– Jag började spela kontinuerligt för ett år sedan.

”Enkel sport”
Intresset för padel har ökat lavinartat senaste två åren. Kenneth Höie tror att det handlar om om att sporten är förhållandevis enkel.
–Många kan få till ett spel ganska fort, till skillnad mot i exempelvis tennis. Intresset är så stort att banorna inte räcker till. Det finns många fler banor och hallar i Söderort än i Norrort och det ska vi göra något åt.

Att padel är en fluga tror varken Kenneth Höie eller Neil Fossett. Båda känner till att spelsugna åker långt för att komma över lediga halltider i Rosersberg, Kungsängen, Globen etcetera.
– Det är otroligt spännande att vara med i utvecklingen av padel, säger Kenneth Höie.

Jonny Andersson

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *