SPORT 2020-10-02 KL. 15:02

Damerna vann seriepremiären i div 2

Av Uffe

KOLL PÅ TRÄNING. Linda Fellenius har koll på övningarna under träning i Hammarbacken.

Vallentuna Innebandys damer vann seriepremiären i div 2 på hemmaplan mot Vaxholm med 8-6 (2-1, 2-2, 4-3).

VIBK hamnade i underläge efter ett par minuter men vänder under den första perioden efter mål av Linda Fellenius och Frida Widerberg.

Stark avslutning
I den andra perioden gjorde båda lagen två mål vardera. Därefter blev det en riktig rysare i den tredje perioden. Vaxholm vände matchen och satte ordentligt press på VIBK. Med mindre än fem minuter kvar att spela låg Vallentuna under med 5-6. Men de lyckades med tre raka mål vända till seger med 8-6.

Snart derby
Flest påoäng gjorde assisterande tränaren, Linda Fellenius som stod för tre mål och en assist. Alexandra Wallbring och Frida Widerberg gjorde två poäng vardera, fördelade på ett mål och en assist.

Nu har serien ett kort speluppehåll. Nästa match för VIBK spelas på bortaplan 11 oktober, mot Sigtuna IF. Söndag 18 oktober är det dags för ett hett derby i Hammarbacken mot Täby FC.