De kämpar på med det tuffa matchandet

Av Uffe

VÄGLEDNING. Vallentunas coach, Mikael Österblom manar på grabbarna för att skapa förändring i matchbilden.

Vinst i seg match på bortais - torsk i bra match på hemmais

Det blev bortaseger i en ganska blek match borta mot Strömsbro och en hedersam förlust på hemmais mot ett piggt Arlanda Wings.

Bortamatchen mot Strömsbro var lite seg men Vallentuna gjorde vad som behövdes för att greja segern.
– Den tredje perioden mot Strömsbro var jag mycket nöjd med, säger Mikael Österblom. Det är svårt att ligga på topp hela tiden med det här spelschemat.

Hemmamatchen mot Arlanda på söndagen hade betydligt fler ljuspunkter även om det blev förlust till slut efter en jämn och spännande kamp.
– Arlanda var hetare än oss i den första perioden, i den andra så parkerade vi nästan i deras zon. I den tredje går vi bort oss lite på deras mål.
– Vi måste lära oss att kunna stänga matcher. Får vi spela om den matchen vinner vi i nio fall av tio.

igcaption>HYLLAD MÅLSKYTT. Det var mycket populärt när hemmasonen Viktor Trojmar i förra veckan gjorde mål i båda matcherna mot Enköping. Denna vecka var det lite tyngre.
Foto/Arkiv: ROFFE ANDERSSON

Lånar back från Rögle
Vallentuna ledde med 3-2 en bit in i den tredje perioden och hade verkligen vittring på segern innan Arlanda vände och vann. Deras sista mål satte de i tom bur efter att Vallentuna hade tagit ut målvakten.

Förra säsongen hade Vallentuna vunnit fem segrar när de hade spelat nio omgångar, den här säsongen har laget vunnit fyra. Men i ett haltande spelschema så har Vallentuna mestadels ställts mot topplagen i starten av seriespelet.
Coacherna Österblom och Kullenback får matcha laget med finess då spelschemat är brutalt.

Laget har fått en tillskott i truppen i form av ett lån av en back från Rögles J20. Det är en stor back som heter Isak Renemark.
– Han har sett bra ut på träning och det är bra att vi kan få lite konkurrens bland backarna också.

Lagkapten visar vägen
Vallentuna spelade hemmamatch på onsdagen (efter denna tidnings pressläggning) mot Hanviken och på fredagen möts lagen igen, fast då i Tyresö ishall.

Veckans tuffa matchande, fyra matcher på en vecka, avslutas med bortamatch mot tabelljumbon Segeltorp. Trots spelschemat har Vallentuna ännu fem matcher färre spelade än topptrion Huddinge, Enköping och Hudiksvall.

Spelarna i Huddinge toppar de flesta statistiktabeller. Men när det gäller tekningar så ligger Vallentunas lagkapten Marcus Andersson tvåa i serien med utmärkta 63,97 procent vunna tekningar.

ATG Hockeyettan:
Strömsbro - Vallentuna 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Skott 33-28
Mål Vallentuna: 1-1 Marcus Andersson Erik Näslund/Alex Ek), 1-2 Niclas Ivarsson (Karl Holmqvist) 1-3 Andreas Paulsson (Lukas Paulsson/Niclas Ivarsson) 1-4 Lukas Paulsson (Jacob Lundin/Gustav Ahnelöv)

Vallentuna - Arlanda 3-5 (0-1, 2-1, 1-3)
Skott: 26-22
Mål Vallentuna: 1-1 Gustav Ahnelöv (Alex Ek/Marcus Andersson) 2-2 Stefan Söder (Victor Andersson/Niclas Lehmann) 3-2 Stefan Söder (Niclas Lehmann/Gustav Ahnelöv)