NYHETER 2021-10-21 KL. 12:12

Brottbyhallen lottar ut "Red Locker" till skola i länet

Av Daniel

Brottbyhallen lottar ut

FÖREBYGGANDE. Viktor Rönn (till vänster) och mediekreatören Martin Larsson är laddade inför utlottningen.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Ica Brottbyhallen har ingått ett samarbete med företaget RedLocker.

Torsdagen den 28:e oktober kommer de på sina sociala medier att lotta ut så att en skola får in en mensskyddsautomat till eleverna.

–RedLocker kontaktade oss och berättade om sin idé och vi var direkt nyfikna på att se hur vi kunde hjälpa till. De gör en jäkligt bra grej, där vi kan hjälpa till genom att använda räckvidden på vårt företag för att få ut deras viktiga arbete till allmänheten, säger Viktor Rönn, handlare på Ica Brottbyhallen.

Lotterisnurra avgör
Företaget RedLocker skapades genom Ung Företagsamhet (UF-företag) av Liza Eriksson och Clara Lidman. De har tillsammans utvecklat sin idé genom att bland annat medverka i tv-serien Draknästet. Så här skriver de på sin hemsida om produkten.

“Nordens första mensskyddsautomat med inbyggd teknisk låsfunktion. Låsfunktionen gör det möjligt för verksamheter att erbjuda mensskydd gratis på ett ekonomiskt hållbart sätt. Automaten låser sig i 4 minuter efter ett uttag, innan nästa uttagning är möjlig. Våra automater har en lång livstid utan nödvändigt underhåll och är byggda i en hållbar samt miljövänlig plåt”.

Utlottningen kommer ske genom ett “spin the wheel”-spel, där elever från alla skolor inom Stockholms län får möjlighet att nominera deras egna skolor och där sedan åtta stycken av dessa kommer vara med i utlottningen av priset.

–Detta är ett koncept de kört flera gånger och det är alltid sponsrat av ett företag. Eftersom vi har fått en stor räckvidd på främst appen Tiktok, så tänkte de att det kan vara en bra grej att få synas där med oss, säger mediekreatören Martin Larsson.

Vill vara med och förändra
Anledningen till att det inte blir enbart till Vallentunas skolor är enkel.

–Det handlar i mångt och mycket om att intresset ska bli så stort det bara går, och lyfta frågan nationellt. Skulle det bli bara lokalt så skulle det inte skapa samma genomslag, säger Viktor Rönn.

Martin Larsson fyller i.
– Samtidigt vore det väldigt roligt om en lokal skola vann priset.

Ica Brottbyhallen kommer genom det här samarbetet att sponsra kostnaden för uppsättningen av automaten på den skolan som vinner.
–Det som jag känner är viktigt genom det här projektet är att göra det lättare för eleverna att vara kvar i skolan, och även framöver på olika arbetsplatser när den här produkten blir större, säger Viktor Rönn.

Han menar på att, även om det just nu handlar om att sälja och få ut produkten på marknaden för att nå ut till allmänheten, så är RedLocker främst till för att skapa en förändringsrörelse. Där vill de vara med och bidra.

–Om det till slut kommer till den punkten att de inte längre behövs, så har de lyckats med hela idén, säger Viktor Rönn avslutningsvis.