NYHETER 2024-09-12 KL. 09:21

Roadshow fyllde Vallentuna flygfält med stora maskiner

Av Victoria Sid

Under torsdagen var det nog många som åkte förbi Vallentuna flygfält och blev nyfikna. På det stora fältet hade nämnligen en stor trädgårdsmässa riktad mot grönytebranschen tagit plats. När det var en timme kvar av mässan hade över 600 personer varit på besök.

– Några gånger har det varit uppemot 1 000 besökare, säger Ola Olsson, ordför-ande i Grönytesektionen Sverige.

Roadshow fyllde Vallentuna flygfält med stora maskiner
FÖRETAG. Mässan vänder sig i första hand till kommuner, kyrkor, fastighetsförvaltare och golfklubbar. "Alla som klipper gräs, häckar eller håller på med indrottsplatsutrustning", säger Ola Olsson. Foto: Victoria Sid

I strålande sol intog Green roadshow Vallentuna med en 300 meter lång mässa med allt ifrån gräsklippare till större städmaskiner. Arrangörerna av mässan som främst lockar kommuner, kyrkor, fastighetsförvaltningar och golfklubbar var nöjda med dagen.

– De som har kommit hit är dedikerade bara för grönytebranschen. Det är en rätt så smal bransch men vi är jättenöjda, säger Ola Olsson.

TID. Ola Olsson, ordöfrande för Grönytesektionen Sverige, är nöjd med antalet besökare i Vallentuna. Att ta sig till mässan kostar bara i tid för besökarna vilket han tror är ett vinnande koncept. Foto: Victoria Sid

Gratis lunch

Vartannat år under 10 års tid har mässan annordnats och ett flertal gånger har den besökt Vallentuna. Förutom mässan bjuds det även på lunch i form av gulaschsoppa, kaffe och kaka för att locka fler att ta sig dit.

– Det kostar ingenting att komma hit, vi bjuder på parkeringen och lunch. Det ska vara lätt att komma hit och jag tänker att det blir lättare när det bara är tid som det kostar, säger Ola Olsson.

På tre veckor hinner mässan besöka nio olika platser från Borlänge till Borgeby. Redan vid 15-tiden var det dags att packa ihop och lasta på maskinerna på släpen och in i lastbilarna för att nästa vecka inta södra sidan av Stockholm.

Se fler bilder från mässan nedan:

650 BESÖKARE. I år serverades runt 650 protioner gulaschsoppa under mässan. För att det ska bli lättare för tjänstemän att besöka mässan bjuds det på lunch. Foto: Victoria Sid

VERKTYG. Gräsklippare, sågar, golfbilar och städmaskiner kunde besökare få klämma, känna och provköra på flygfältet under torsdagen. Foto: Victoria Sid