NYHETER 2023-02-02 KL. 08:50

Tunnbrödsrullarna en fullträff i Vallentuna

Av Daniel Bergholm

Tunnbrödsrullarna en fullträff i Vallentuna
FULL FART Ägaren Bedri Karadag har fått spendera en hel del tid i köket för att hinna med alla beställningar från Vallentunaborna. Foto: Roffe Andersson

De första veckorna för Presto Grillen har enligt ägaren Bedri Karadag varit en succé och det är tunnbrödsrullarna som gått bäst.

I snitt säljer de 3-400 rullar per dag och han själv är överraskad över hur mycket mat de lyckas få ut i den lilla lokalen. De har till och med fått ta in personal från deras andra gatukök för att klara trycket.

– Det har varit klart över förväntan. Vallentunaborna har verkligen “smashat” oss den första tiden och det märks att tunnbrödsrullar varit efterlängtat här, säger han.

Sagoharerullen och Taxirullen, det är dessa tunnbrödsrullar som sålt bäst när ägaren Bedri sammanfattar de första veckorna sedan de öppnade sitt gatukök i Vallentuna. Då Presto Grillen får in nya leveranser varje dag har han märkt av att det stora trycket på beställningar även skapat reaktioner hos deras leverantör.

– Han har undrat: ”vad håller ni på med där borta?” och nog blivit förvånad över den stora efterfrågan som finns i Vallentuna. Det har blivit mer än vad vi räknat med från början, säger han.

Kommer hypen i Vallentuna hålla i sig?
– Det här är mat som går att äta varje dag. Den är kultur och vår meny har ett stort urval som gör att det finns många möjligheter om man tröttnar på en rätt.

Även om starten varit lyckad så har det funnits svårigheter med lagerutrymmet, där man redan börjat kolla på möjliga lösningar framåt.

– Det har varit en utmaning med lagerutrymmet, det vi har nu är på sju kvadratmeter, säger Bedri Karadag och fortsätter.

– Vi har kollat upp det här med hyresvärden. Den ska kolla möjligheterna till större lagerutrymme för oss i närheten. Det är halvt på g och förhoppningsvis kan vi hitta en lösning.

Den positiva starten man haft i Vallentuna har även gjort att tankarna på att fortsätta satsa i Norrort är på tapeten.

– Vår tanke är även att vi ska till Åkersberga, det är nästa projekt. Där är det bara rätt tillfälle och rätt lokal vi letar efter, säger han avslutningsvis.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se