Sossarna valde Jerri som oppositionsråd

Sossarna valde Jerri som oppositionsråd

BLICKAR FRAMÅT MOT NÄSTA VAL. Jerri Bergström (S) ser fram mot att tävla om medborgarnas röster vid nästa val, 2022.
Foto/Arkiv: UFFE LINDEBORG

Jaana Tilles: ”Han behöver ingen inskolningstid och kan direkt ta sig an detta”

Socialdemokraterna i Vallentuna kommun valde i veckan Jerri Bergström till ny gruppledare och oppositionsråd.

Jerri Bergström är sedan tidigare ordförande i Vallentunas Socialdemokrater samt ledamot i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och fritidsnämnden. Nu tar han ansvaret som oppositionens heltidspolitiker i kommunalhuset.
– Det ska bli spännande att arbeta heltid med att påverka Vallentunas framtid, det är en utmaning jag känner stor ödmjukhet inför.
Vilka signaler tycker du är viktiga att visa i nuläget?
– Två saker, att växa som parti och att vi kan hitta nya samarbeten. Vi är ett samarbetsparti och vi vill vara tydliga med att vi alltid är beredda att diskutera politik för Vallentunas bästa.

Tävlat i tre OS
Finns det något som du tycker bör prioriteras främst inom politiken?
– Äldreomsorgen och skolan. Vi har sett detta tydligt under coronapandemin, även om det har fungerat bra i Vallentuna. Vi har sett på andra håll vad effekterna blir av för tuff rationalisering. Våra äldre är de som byggde landet och de ska inte bara ha en ett skäligt liv, de ska ha ett bra liv.
Jerri har en gedigen bakgrund inom idrottsrörelsen. Som aktiv fäktare medverkade han bland annat i tre olympiska spel och som ledare har han gedigen erfarenhet både på lokal och nationell nivå inom flertalet föreningar och idrotter. Han har bland annat varit ordförande för Vallentuna Konståkningsklubb.

Avgående oppositionsrådet Jaana Tilles har arbetat tillsammans med Jerri inom partiet i några år. Så här säger hon i ett pressmeddelande efter utnämningen:
–Socialdemokraterna i Vallentuna har valt en erfaren och kunnig gruppledare och oppositionsråd. Han behöver ingen inskolningstid och kan direkt ta an detta fina förtroendeuppdrag. Stort grattis till Jerri och all lycka i det viktiga politiska arbetet i Vallentuna kommun.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *