SPORT 2021-12-22 KL. 16:30

Årets julstämning började i ishallen

Av Malin Tilja

Förra året blev de tvungna att ställa in julshowen på grund av pandemin. Men i år lockades inte mindre än närmare 200 besökare, när skridskoskolan och Vallentuna konståkning bjöd på en stämningsfull show, som inleddes med ett traditionsenligt luciatåg.

Årets julstämning började i ishallen
Foto: Anders Nilsson

Det var på lördag morgon, som parkeringen uppe vid IP fylldes med bilar. Utanför entrén togs vaccinbevisen emot med ett leénde och innanför dörrarna möttes besökarna av långa rader med färska, gyllengula saffransbullar från ett bageri i Vallentuna, att avnjuta med en värmande kopp kaffe, thé eller saft, under showen.

Hela registret av populära jullåtar fyllde högtalarna i ishallen och tre fartfyllda solonummer framfördes av Stella Tricallotis Törnekrona, Leija Simlund och Frida Harvigsson, som alla ligger i toppen bland svenska åkare, i sin åldersgrupp.

Showen som körts som tradition i över 15 år, avslutades med små tomtenissar, pepparkaksgubbar och gummor från skridskoskolan, som stapplandes gjorde sitt första framträdande med hjälp av sina tränare. Vem vet, om ett par år är det kanske några av dem som susar fram på isen i avancerade solonummer.

Text: Malin Tilja
Foto: Anders Nilsson