SPORT 2023-08-10 KL. 11:37

Åtta träningsmatcher bokade

Av Jonny Andersson

Åtta träningsmatcher bokade
FÖRYNGRING. Jussi Salo har letat talanger i ung ålder och en av killarna som kliver upp från J20 är Ture Edvardsson. Foto: Roffe Andersson

Vallentuna HF:s hockeyettan-trupp inleder försäsongen med fem matcher på bortais. Först den 4 september ska det finnas is i hemmatemplet.

Den som efter sommarens regn och rusk ändå känner is- och hockeyabstinens får räkna med att åka en bit för att skapa sig bilden av VHF:s i många stycken nya trupp. Laget inleder matchsäsongen med enbart bortamatcher och först i början av september finns det is i a-hallen. Förutsättningen med sen is kände Jussi Salo, ny sportchef och a-lagstränare, till från dag ett. Och han såg inget problem i det.

– Vi har b-hallen. Och vi ska köra mycket barmark och fys i klubbens nya gym. Det blir bra, säger Jussi Salo.

STÖTTEPELARE. Oskar Söderberg är en av "gamlingarna" som svarar för rutin 2023/24.

Foto: Roffe Andersson

Förenade bröder

Under eftersäsongen, sommaren och inledande försäsongen har en hel del hänt med truppen. Spelare har lämnat och nya tillkommit. Som förförra veckan när VHF plockade in två spelare samtidigt som lika många släpptes. Ny, på try out, är forwarden Markus Aaw, från AIK:s J20-trupp samt bror till VHF-etablerade Lukas Aaw. Ny är även 19-årige William Hoffman, från Vännäs HC och fostrad i uppländska SK Iron.

Lämnade gjorde samtidigt centern Jacob Lundin och backen Filip Möllerstedt.

– Vi hade gärna behållit Jacob med den rutin han tillför, hans nya arbete och division 1-spel kan dock inte kombineras, säger tränaren Jussi Salo.

Ett väldigt etablerat elitnamn skapade också rubrik – David Åslin, 34 år. Han ska inleda sin försäsong med att träna tillsammans med Vallentunatruppen.

– Jag känner David sedan min tid i HV-71, därför såg jag och han det fördelaktigt att han ingår i vår träning. Jag gissar att han vill utomlands, men vi får se, säger Jussi Salo.

Hockeystart i augusti

Fredag 18 augusti Sollentuna–Vallentuna.

Onsdag 23 augusti Enköping–Vallentuna.

Onsdag 30 augusti Djurgården J20–Vallentuna.

Fredag 1 september Vallentuna–Sollentuna (spelas i Österåker ishall).

Onsdag 6 september Segeltorp–Vallentuna.

Onsdag 13 september Vallentuna–Segeltorp (första hemmamatchen hösten 2023)

Onsdag 20 september Lindlöven–Vallentuna.

Lördag 23 september Vallentuna–Lindlöven.

SERIEPREMIÄR Söndag 1 oktober mot Hanviken (h).

Jonny Andersson

jonny@vallentunanya.se