SPORT 2022-11-24 KL. 09:35

Andersson tillbaka i Vallentuna Hockey

Av Jonny Andersson

Andersson tillbaka i Vallentuna Hockey
ÅTERVÄNDARE. Förre lagkaptenen, Marcus Andersson, är tillbaka i Vallentuna Hockeys spelartrupp. Foto/Arkiv: Roffe Andersson

Marcus Andersson är tillbaka i Vallentuna Hockey och hoppas på att säsongsdebutera redan på söndag mot Visby/Roma.

Med ett snitt på 29 poäng per säsong under sina sju säsonger i VHF är Marcus Andersson ett givet tillskott i slutspurten av grundserien i hockeyettan östra. Frågan är var 28-åringen står fysiskt efter ett par månader på stränderna på Bali, turistliv i Singapore, Vietnam och Thailand samt allt för intressanta matupplevelser i Italien?

– Relativt bra, tror jag. Jag har hållit igång, men det är ju inte samma sak som att vara på is. Sedan är jag ganska lättränad.

Med sprillans nya skridskor smög Marcus igång på is för en vecka sedan. Då räknade han med att det skulle ta ”cirka tio dagar” att vara redo för spel. Samtidigt konstaterade han att han aldrig tidigare haft ett uppehåll på två månader från hockeyträning.

– Det är inte jag som bestämmer när jag är klar för spel, det bestämmer tränarna, noterar han.
– Det har varit skönt för mig och tjejen att komma iväg som vi gjort, meningen var att det skulle blivit en längre period. Två månader känns ändå bra och det är skönt att vara hemma. Jag har följt laget, sett highlights och det känns väldigt roligt att vi är med i racet om en plats i allettan, säger Marcus Andersson.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se