SPORT 2023-08-17 KL. 08:15

Bällsta FF inbjuder till firande

Av Jonny Andersson

Bällsta FF inbjuder till firande
NYTT KONSTGRÄS. Sedan en dryg vecka har Bällsta FF kunnat erbjuda sina ungdomslag träning på sprillans nytt konstgräs. Foto: Uffe Lindeborg

På purfärskt nytt konstgräs firas Bällsta FF-dagen traditionsenligt på lördag. Programmet är späckat och gissningsvis blir skottstyrka en snackis.

I jämförelse med 40-årsfirande håller Bällsta FF igen en aning när årligen återkommande Bällsta FF-dagen firas på lördag. Men det är marginellt. Räddningstjänsten kommer, det blir ponnyridning, många matcher och godisregn en given höjdpunkt. Om än inte med 30 kilo som när klubben fyllde jämnt.

– Nej, det var väl galet mycket godis, säger ordföranden Katarina Almesten och skrattar.

Hastighetsmätare lockar

Det är klubbens P11 som håller i festligheterna. Ett givet dragplåster blir speedshooting. Med en hastighetsmätare bakom ett av målen lär många testa om det finns löd i dojerna. Kanske utveckla en bättre pendling, eller renare bollträff för att bättra på hastigheten.

– Det har varit fullt upp med planering. Det har bakats, vi har samlat in grejer till vår loppis och ordnat priser till lotterier och så vidare. Och det vi inte säljer på loppis ska vi lämna till Röda Korset i Vallentuna, säger Anette Håkansson i arbetsgruppen och tackar sponsorer som stöttat.

Lagfotografering

Hela 650 barn, ungdomar och vuxna spelar i dag fotboll i BFF och 150 kämpar som ledare. Samtliga ska fotas under Bällsta FF-dagen. Det borgar för att upp över tusen personer besöker Bällstabergsskolans bollplan på lördag.

– Självklart är vi glada över nytt konstgräs och att det gamla kan återanvändas på andra ytor. Det gagnar all fotboll i kommunen, säger Katarina Almesten.

– Sedan är det fortfarande ett problem att vi saknar ett bra klubbförråd. Nu hyr vi ett i Fågelsången, på sikt är det ingen bra lösning, tilläger BFF:s ordförande.

Det ersatta gamla konstgräset ska i möjligaste mån återanvändas. Beslutat är att delar av det anläggs på Karlslundsskolans grusplan. Var resterande konstgräs ska placeras ska fritidsförvaltningen titta vidare på i höst.

Jonny Andersson

jonny@vallentunanya.se