SPORT 2024-08-29 KL. 09:27

Brottby reste sig efter walk over

Av Jonny Andersson

Med tio tillgängliga spelare och utan målvakt lämnade Brottby SK förrförra helgen walk over till matchen mot Gräsö Norrskedika. Händer det igen blir laget uteslutet ur division 5-serien.

SPELARTRUPP. Så här fulltalig ska en bänk vara och inte som när Brottby tvingades lämna w.o mot Gräsö Norrskedika med endast tio spelare tillgängliga. Stående längst till höger är tränaren Kristian Frölin. Foto: Tomas Piwinski, Arkivbild.

Häromåret tvingades Brottby SK hastigt och olustigt ta sitt reservlag ur seriespelet. Då var orsaken spelarbrist.

Att det ska gå så illa i år håller spelande tränaren Kristian Frölin som uteslutet.

– Det där var en sorglig dag för oss, för våra motståndare och de killar som var beredda att spela, säger Frölin om situationen inför Gräsö Norrskedika-matchen.

Ingen oro för upprepning

Inför avresan hade Brottby tio spelare med Kristian Frölin medräknad, men ingen målvakt.

– Sjukdom, skador, semester och avstängningar. Allt på en gång. Det ska inte hända igen, säger han.

MÅLSKYTT. Viktor Rönn spelade både division 7- och division 5-matcher förra veckan. Mot Funbo öppnade han för 4–1-segern med första målet. Foto: Tomas Kullström

Utöver att BSK straffas med en 0–3-förlust blir det även en bötessumma. Och alltså ett hot om att bli utkastade om det upprepas. Nu består dock truppen av 30 spelare, så det ska mycket till för att BSK ska utebli från ytterligare en match.

I fredags spelade division 5-laget första matchen efter debaclet och insatsen mot Funbo var en av säsongens bästa. 15 spelare var ombytta, Frölin och tränarkollegan Martin Andersson kunde presentera en stark startelva och fick betalt.

Straffmål lugnade

Viktor Rönn gjorde 1–0 efter en kvart och i efterspelet av en frispark nådde bollen Liam Harris Lindholm och hemmalaget hade 2–0 i 37:e minuten.

Det riktiga lugnet fick BSK-truppen inte i pausvilan, gästerna hann reducera innan domaren ville pusta en kvart.

– En bra domare, det tycker jag du kan skriva. Det var en jämn och bra match, säger Kristian Frölin.

Tidigt i andra halvlek tilldömdes Brottby straff och den chansen förvaltade Felix Hultgren och målet fick en sten att falla från Frölins bröst.

– Det gav oss en bra känsla.

Som inte blev sämre av Viggo Brandts framspelning till Viggo Rolness som i slutminuten fastställde sluresultatet 4–1.

Försiktig general

Med segern har sjundeplacerade BSK med all säkerhet eliminerat nedflyttningsspöket. En kamp om placering 4–5 finns inom möjlighetens ram, men tränaren har ingen lust att skena i tankarna utan svarar som i stort varje svensk ledare.