SPORT 2024-07-04 KL. 09:21

EM-medalj till Flex dansskola

Av Jonny Andersson

Elvira Braun, Flex dansskola, tog för ett år sedan fyra medaljer under SM i Eskilstuna. Nu har den 16-åriga discodansaren från Vallentuna ett EM-brons i prishyllan.

EM-medalj till Flex dansskola
GLÄDJE. Med pokal och diplom i händerna hade Elvira Braun lätt att le. Foto: Freja Jihde

Elvira Braun, Flex dansskola, tog för ett år sedan fyra medaljer under SM i Eskilstuna. Nu har den 16-åriga discodansaren från Vallentuna ett EM-brons i prishyllan.

Showdansskolan Flex reste till Europamästerskapen i Chomutov, Tjeckien, med enskilt största svenska truppen. 40 Flex-dansare tävlade och i tuff konkurrens nådde fem par- eller singeldansare vidare till finalerna och kampen om medaljer.

En medalj blev det och den tog Elvira Braun. I konkurrens med 91 flickor i vuxenklassen fick hon kliva upp på prispallen som bronsmedaljör. Enligt klubbens VD, Naomi Donner, gjorde Elvira sitt livs tävling.

Glad för brons

– Jag håller med, det kändes väldigt bra och roligt att ta en medalj, säger Elvira.

Elvira är ung i sammanhanget, andraplacerade Alice Sjöström, Västerås, är tre år äldre och har därmed en annan rutin. Vann gjorde en flicka från Ukraina.

Vad ser du skiljer dig och tjejerna som kom etta och tvåa?

– De är lite mer kraftfulla, dansar mer uttrycksfullt, moget.

Sånär hade det blivit två medaljer. I duo tävlade Elvira med Ebba Johansson och flickorna slutade på en fin, om än försmädlig fjärdeplats.

I tre finaler

En flicka med framtiden för sig är Elsa Carreno Hurtig som ännu tävlar i barnklass. Elsa stod på golvet mest hela tiden och nådde tre finaler. Som solodansare i disco och slow solo samt tillsammans med Gloria Tonceva i disco duo.

– Vi är jätteglada och stolta över alla våra dansares insatser. Jag tror att kombinationen av ett eget driv hos dansarna, träning med grymma tränare, stöttande föräldrar och mental träning gjorde att vi fick en så lyckad tävling, säger Naomi Donner.

Att 40 dansare var med uppskattade Elvira.

– Vi har jättebra sammanhållning och stöttar varandra.