SPORT 2023-03-09 KL. 09:10

Frida gör upp om trofén på hemmaplan

Av Jonny Andersson

Frida gör upp om trofén på hemmaplan
Frida Harvigsson. Foto: Roffe Andersson

Nästan 90 konståkare tävlar i helgen i Vallentuna ishall. Bara en är Vallentunaåkare – Frida Harvigsson.

När klassiska distriktstävlingen SKF-trofén avgörs i helgen är det en som kan isen bättre än andra. Förvisso har Frida Harvigsson tävlat på hemmais förr, men nu ska hon ut på isen som regerande distriktsmästare i klassen U15 samt med en sjätteplacering från SM i åldersklassen.

Hon är därmed potentiell poängfixare för Stockholms distriktslag, trots stark konkurrens från egna och andra distrikt. 15 av de anmälda U15-åkarna åker, liksom Frida, normalt i elitklass.

– Det är väldigt många bra med, säger Frida Harvigsson, som hade ett motigt genrep i senaste seriedeltävlingen i Kalmar där hon slutade nia.

Andra trofén
Att Frida är med för andra gången imponerar. Historiskt har VKK inte haft med många åkare i SKF-trofén. Cornelia Nilsson (numera tränare i klubben), Susanne Gustafsson och Nicky Obreykov är tre genom åren.

Något namn kan ha missats och det finns ofullständig statistik i förbundets sammanställning.

Frida är inspirerad inför utmaningen. Och hon tänker inte känna press.

– Absolut inte. När jag är nervös åker jag bara dåligt. Jag ska ut på isen och ha roligt. Göra mina program så bra jag kan och det gör jag när jag har roligt.

Avstår trippelhopp
Liksom tidigare i vinter tänker Frida avstå sina trippelhopp och i stället fokusera på att dubbelhoppen och övriga element är klockrena.

Hon velar fram och tillbaka, skrattar, kring frågan om hon haft en bra tävlingssäsong eller inte.

– Det har varit upp och ner, jag är okej nöjd. Ser jag till placeringar är jag nöjd, det är jag inte med mina prestationer. Jag hade velat höja mina poängrekord, säger Frida Harvigsson och hoppas på stöttning nästa helg.

Stockholm slutade i fjol tvåa efter Skåne och är nu ute efter revansch.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se