SPORT 2024-01-11 KL. 11:15

Granat fortsätter i VBK

Av Jonny Andersson

”Tror på lagbygget och trivs”. Vallentuna BK får behålla Carl Granat också nästa säsong. Detta trots att tränaren, Pelle Hyppel, tror att vi snart ser 22-åringen på tv.

Granat fortsätter i VBK
MÅLSKYTT. Under 2023 blommade Carl Granat ut till en av VBK:s vassaste målskyttar. Foto: Roffe Andersson

”Rätt utveckling på Calle härifrån så ser vi honom på tv snart”, var Pelle Hyppels kommentar på hemsidan när klubben dagarna innan jul kunde informera om att forwards- och mittfältsspelaren förlängt sin tid i moderklubben. Ödmjukt konstaterar Carl Granat:

– Så klart roligt att höra det av en tränare som verkligen kan fotboll.

Tror på VBK

Han ska ha fått anbud från klubbar högre upp i seriesystemet och det krävdes viss tankeverksamhet innan han bestämde sig för att stanna i division 4-klubben.

– Inget lätt val men jag tror verkligen på vad VBK bygger och trivs väldigt bra i laget, säger han.

Carl Granat gjorde fyra mål 2022. Gångna säsongen blev det 14 seriemål, detta trots att han missade matcher på grund av avstängningar. Sju gula kort, varav två i samma match och därav en utvisning, tyder på ett stundom hett temperament. En orsak är tveklöst att försvarsspelare har svårt att hinna med den våldsamt snabbe VBK-spelare och kan tvingas ta till bryska medel för att stoppa honom. Och då har vi sett Carl ge igen. Han ser ändå inte sitt temperamant som ett bekymmer.

”Kan smälla till”

– Det är mycket känslor på planen och ibland kan det absolut smälla till, det är ingenting jag jobbar med eller försöker få bort utan det är en del av sporten. 14 mål kan stämma, jag har inte riktigt koll på hur många mål det blev men där runt hamnade jag, säger Carl Granat som säsongen dessföriunnan gjorde fyra mål.

Vad behöver du främst utveckla (för att uppfylla Hyppels spådom)?

– Jag känner mig väldigt allround men man kan aldrig få för bra teknik, säger Carl Granat som tillsammans med truppen i dagarna inlett försäsongsträningen.

Jonny Andersson

jonny@vallentunanya.se