SPORT 2020-06-05 KL. 10:36

Här hänger tjejerna inte på nätet

Av Uffe

Här hänger tjejerna inte på nätet

SNABBKLÄTTRARE. Alice Dahlberg i nätet, Tilde Berghman till vänster och Idde Stenvall till höger är snabba över hindret.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Vallentuna Hockeys tjejlag testade i förra veckan hinderbanan som byggts upp vid tidigare Hammarbacksskolan förra året.

Det är rejäla hinder som ska bemästras och det krävs både mod och styrka. En del av tjejerna hittar rätt teknik direkt, andra får kämpa mer för att klara de ovana övningarna. Men efter några gånger börjar de sätta det bra. Först testade de hindren en och en men när de blev varma i kläderna var de flera som klättrade samtidigt. Och då smög tävlingsmänniskan fram hos flera av tjejerna.

Tränaren Pontus Lundqvist är nöjd både med hinderbanan som träningsplats och hur tjejerna tog sig an uppgiften.
–Det här är hur bra som helst. Här får vi träna med hela kroppen och det är kul också.

Tjejhockeyn i Vallentuna består av tre lag med ungefär 50 spelare totalt.
– Yes, vi har passerat 50 tjejer i år. Vi har hela ungdomsstegen, alltså Flickor A (helplan) Flickor B och C (båda zonspel). A och B är en träningsgrupp/ett lag och C är ett eget lag. Sen har vi Hockeyskola också.

När startade ni flickhockeyn i Vallentuna Hockey?
–Vi startade upp hösten 2014 med väldigt blandad uppslutning, kunde vara noll spelare någon gång. Vi hade någon enstaka som spelade med ungdomslagen också. Därefter har vi ökat varje år och vi har successivt bildat nya lag/grupper när vi haft tillräckliga med spelare att göra det. Det är otroligt inspirerande att vi ökat så mycket och att vi får in nya tjejer i alla åldrar och det är fortsättningsvis det långsiktiga målet så att verksamheten blir än mer stabil.

Vad satsar ni på under kommande säsong?
–Vi jobbar vidare med våra två lag och Hockeyskola och gör allt vi kan för att få in fler tjejer att spela hockey och att få alla de vi har att trivas, utvecklas och må bra hos oss.

Vallentuna Hockeyskola:
Hockeyskolan startar 4 oktober, med tre grupper på söndagar.

Tjejer/Killar födda 2013-2015 klockan 13.00-15.00 (de yngsta första timmen, födda 2013 andra timmen) och Tjejer i samma åldrar klockan 9.15-10.15. Tjejerna har möjligheten att välja vilken grupp de vill vara med i, eller om de vill vara med i båda.