SPORT 2024-02-22 KL. 10:20

Innebandydamerna föll tungt

Av Jonny Andersson

Vallentuna IBK:s tätkänning försvann med lördagens storförlust mot Hässelby IBK, 1–10.

Innebandydamerna föll tungt
NEDSTÄMD. Vallentunas defensiv havererade mot Hässelby och Kajsa Malmsten (bilden) förklarade problemet med att för mycket sjukdom och skador urholkat truppens kvalité. Foto: Roffe Andersson

– Det är innebandy, ibland älskar man det och ibland inte, konstaterade Philip Lundberg, damlagets tränare, när han lämnade Rosendalsskolans sporthall.

Vallentuna hade ett uttänjt gummiband till tabellens absoluta topplag inför toppmötet i division 1. Bandet till Hammarby och Hässelby gick av i lördags och det stod tidigt klart att så skulle ske.

Kanske hade matchbilden blivit en annan om Adna Hasanagic prickat öppet mål efter 39 sekunder, men det är högst tveksamt. Hemmatjejerna hade svårt i tempot gästerna satte upp och 0–3 till första pausen var inte i överkant. Hässelby dubblade sin ledning i andra perioden och det stod 0–7 innan Adna Hasanagic spräckte målnollan med sex minuter kvar.

Sista tre minuterna gick för många avslut in bakom Ida Bollden.

– Vi har inte samma trupp i dag som tidigare under säsongen. Skador och sjukdomar har gjort att vi inte har samma kvalité. Och i dag gick Wilma Mothander av i andra perioden, säger backen Kajsa Malmsten nedstämt.

Trots raset mot Hässelby kan ingen påstå annat än att Vallentunadamerna överraskat positivt under säsongen. Med en bra avslutning i återstående tre matcher slutar laget på övre tabellhalvan, som lag 3–6.

Jonny Andersson

jonny@vallentunanya.se