SPORT 2024-05-30 KL. 10:02

Jonny Touma redo för returmatch

Av Jonny Andersson

Inför stora titelmatcher åker boxnings- och MMA-stjärnor iväg på träningsläger i veckor och månader innan det slås i gonggongen. Jonny Touma bytte vattenmätare på Kungsholmen och installerade fläktar i SJ:s Hagalundsdepå in i det sista.

Jonny Touma redo för returmatch
ÄNTLIGEN. I flera veckor har han förberett sig och på lördag är det dags för Jonny Touma att ånyo pressa in händerna i handskarna. Foto: Tomasz Piwinski

– Vad tror du. Det här är Sverige, MMA är inte lönsamt och jag har räkningar som ska betalas varje månad, säger rörmokaren Jonny Touma och skrattar.

Han blir tyst för en sekund innan han fortsätter:

– Det är som tidigare. Jag jobbar på dagarna och tränar på kvällarna. Det fungerar bra, jag har börjat tappa i vikt inför invägningen och är i bra form.

Returmöte

På lördag kväll, 1 juni, ska Vallentunasonen vara i topptrim om allt gått i lås. Då utmanas han om Fight Club Rush mästarbälte i flugvikt. Motståndare är för andra gången Rohullah Yousofi. Duellen sker i Västerås och får Jonny Touma önska, vill han få stöd från Vallentunafans på läktaren i ABB Arena eller som ser sändningen.

– Att få respons och gratulationer på sociala medier är alltid roligt.

– Och ännu bättre från potentiella sponsorer hemma i Vallentuna, tillägger han.

Jonny och Rohullah möttes i november förra året. Rohullah Yousofi ersatte då killen som egentligen var utsedd till utmanare. Han gav Jonny Touma en rejäl kamp. Framför allt i stående, men när Touma kom in på kroppen och fick till liggande kamp var han den bättre. Vilket domarna var eniga om.

Nu kan de varandras styrkor och svagheter, vilket talar till fördel för utmanaren, enligt Jonny Touma.

– Det är riskabelt för mig att bli utmanad, han har ju allt att vinna.

Ska styra fajten

Med det sagt, finns dock ingenting i Jonny Toumas resonemang som antyder att han ska förlora. Han tänker se till att matchbilden blir hans – till stor del nere på golvet. Men oroas heller inte för en stående fajt. Hans fokus är lita på sin större rutin, följa matchplanen och därmed kontrollera skeendet i oktagonen.

I organisationens ”aptitretare” inför matchen står som slutord: ”Både Touma och Yousofi vill göra upp en gång för alla, inga förbehåll, inga ursäkter, ingen nåd.”

För Jonny Touma är lördagens fajt hans näst sista i kontraktet med Fight Club Rush-organisationen. Han vill framåt, upp på en större scen och drömmer om att få sin MMA-karriär att bli tillräckligt lönsam så att han kan viga några veckors förberedelser till enbart träning och återhämtning.

Därav finns inte förlust på hans agenda.