SPORT 2023-11-23 KL. 10:20

Kåre delar lag med Helenelunds IK

Av Jonny Andersson

GoIF Kåre inledde i söndags bandysäsongen – med storseger som Kåre/HIK.

Kåre delar lag med Helenelunds IK

Vallentunaklubben GoIF Kåre har en partner som får bandyn att leva vidare i Valklentuna kommun. Tillsammans med Helenelunds IK har klubben ett lag i division 3 och i seriepremiären blev det övertygande 9–2 mot IFK Sollentuna. Bland målskyttarna fanns Niklas Thörnvik och Johan Eklund.

– Det var Helenelund som sent i höst kom till mig med frågan om vi skulle göra något tillsammans. Viktigast för mig var att Kåres klubbmärke skulle leva vidare och så har det blivit. Jag är rädd att vi kanske klarat oss själva denna vinter också, sedan hade vi nog fått lägga ner, säger Bo Hammerin, Kåres mångåriga bandyledare.

Kåre/HIK spelar i Kårstaklubbens gulblå dress och till två tredjedelar utgörs truppen av Kårespelare. Administrationen sköts dock i mångt och mycket av Helenelund och ”Botte” Hammerin tvekar inte.

– Vi har nog aldrig haft bättre förutsättningar. Jag känner mig avlastad och att vi i vinter går för serieseger. Vi var nära som trea förra säsongen, nu har vi en bättre och bredare trupp.

Nöjda spelare

Helenelund har lag i division 1 och division 2. Tillsammans med Kåre har Sollentunaklubben ett C-lag och HIK:s mål är att få upp division 1-laget en nivå. Om övriga följer med ett steg upp har HIK en bra bas att stå på.

Vilka reaktioner har detta fått bland äkta Kårekillar?

– Positiva. Nu har vi säkra matchdagar på Sollentunavallen och bra träningstider. Jo, det känns som ett lyft för gubbarna och GoIF Kåre bandy, säger Bo Hammerin.

Nästa match spelar Kåre/HIK mot Hagalunds IS på söndag.