SPORT 2024-06-13 KL. 10:05

Moa Granat under 56 sekunder

Av Jonny Andersson

Med personliga rekordet förbättrat i två raka lopp gjorde Moa Granat ett friidrotts-EM som lovar mer längre fram i sommar.

NYTT REKORD. Moa Granat satte nytt personligt rekord i damernas semifinal på 400 m häck under friidrotts-EM på Stadio Olimpico i Rom. Foto: Christine Olsson / TT

19-åriga Vallentunatjejen Moa Granat nådde inte finalloppet på 400 meter häck under Europamästerskapen i Rom, annat var heller inte att vänta. Hennes mästerskap blev ändå en framgång med två lopp under 56 sekunder. Först 55.95 i försöken, en förbättring av personliga rekordet med 35 hundradelar. Därefter 55.89 i semifinalen, där hon sprang över mållinjen som heatsexa.

I första intervjun med Svt:s André Pops var det en strålande glad Moa Granat som för första gången sprungit under 56 sekunder, dessutom kvalat sig till en start i semifinal.

Hon var minst lika nöjd vid intervjumikrofonen efter 55.89 i semifinalen och ville inte skylla på att utebliven finalplats påverkades av att det är snävt att springa på innersta banan (bana 2).

För att ytterligare knapra på sitt ”pers” är det orken på målrakan som behöver förbättras och det ska komma med fler lopp i tuff konkurrens.

Moa Granat var även med i det stafettlag som slog svenskt rekord på 4 x 400 meter. Tiden 3:29.84 räckte inte till start i finalen.