SPORT 2021-08-19 KL. 14:02

Nytt, ungt och riktigt lovande

Av Uffe

Nytt, ungt och riktigt lovande

GIFTIG PÅ KANTEN. Ekerö hade svårt med att försöka stoppa Carl Granat på högerkanten. Här dribblandes under översyn av lagkapten Oskar Karlsson.
Foto: UFFE LINDEBORG

Vallentuna BK:s satsning på unga talanger börjar ge resultat - två segrar på tre matcher

Vallentunas unga talanger i div 4 spelar både en klok och effektiv fotboll i inledningen av säsongen. Det har gett två segrar efter tre spelade matcher.

Omstarten för Vallentuna BK:s herrlag i division fyra ser riktigt spännande ut. När laget vann i förra veckan på hemmaplan mot Ekerö med klara 4-0 innebar det den andra raka segern på lika många försök i årets seriespel.

När Vallentuna tog emot Ekerö i mitten på förra veckan bjöd de på ett imponerande spel. I matchens inledning kom en av Ekerös mycket få chanser i matchen, men målvakten Sebastian Winther gjorde en snygg räddning. Därefter tog Vallentuna över.

Under de första tjugo minuterna gjorde Vallentuna tre mål. Först i målprotokollet var lagkapten Oskar Karlsson. Efter det så satte brorsan Emil Karlsson två mål. Vid det senare målet imponerade Carl Granat, bror till löparstjärnan Moa Granat. Han tråcklade sig fram längs kortlinjen med avancerad bollteknik och lirkade iväg en klockren passning till Emils andra mål.
Efter den fina starten på matchen spelade laget mycket moget och säkert.

Bra för lagmoralen
Efter förra säsongens degradering till div 4 kritiserade några äldre spelare ledningen i klubben och den nya tränaren Michaël Medioni.

Flera av de missnöjda spelarna valde att lämna för andra föreningar och Vallentuna BK passade då på att föryngra truppen i a-laget rejält. Äldst i a-laget denna säsong är född 1995. Många är födda på 2000-talet. Ändå visar spelarna upp båda talang och kyla.

Möter bra nykomling
I helgen tog Vallentuna emot en av seriefavoriterna, Bollstanäs, och det slutade med förlust med 0-2 på hemmaplan. Positivt är ändå att hela 200 personer såg matchen på Vallentuna IP.

Vallentuna ligger på tredje plats i serietabellen efter tre spelade omgångar i en enkelserie med endast elva omgångar.

På lördag spelar de bortamatch mot tabellsjuan Edessa Syrianska och därefter tar de emot nykomlingarna Banjul FC på hemmaplan fredag 27 augusti. Det laget bildades i augusti 2017 och har i rask takt klättrat upp till div 4.