SPORT 2024-03-07 KL. 12:45

Pressat Vallentuna måste vinna på hemmais

Av Jonny Andersson

Vallentuna Hockey har ett litet berg att bestiga efter två inledande förluster i play off mot Lindlöven. Vändningen måste påbörjas i hemmamatcher – den första på lördag.

Pressat Vallentuna måste vinna på hemmais
MÅLSKYTT. Matias Valta gjorde Vallentunas enda mål i andra play off-matchen mot Lindlöven. Hemmalaget vann med 4–1. Foto: Roffe Andersson (Arkivbild)

För andra kvällen i följd förlorade Vallentuna igår med 1–4 mot Lindlöven. Det var mer än slutresultatet som följde ett för Vallentunalaget olyckligt mönster.

I tisdags var det en tavla som öppnade för västmanlänningarnas andra mål. Så även igår. I numerärt överläge och jakt på 1–1, blev VHF-backen Kelvin Martinsson övermodig efter att ha dragit en spelare på blålinjen. Han försökte snurra upp ytterligare en, men misslyckades och det öppnade för ett friläge som Lindlövens William Lindgren inte schabblade bort.

Bättre insats

Om Vallentuna hade en bra och två hyggliga perioder i första mötet, var insatsen igår bättre. Det fanns energi i spelarnas uppträdande och Matias Valtas 1–3-reducering i mittperioden öppnade för visst spelövertag. Liksom i tisdags avgjorde hemmalaget i tom bur.

Lindlöven har hittills vunnit rättvist. Absolut. Men Vallentunas a-trupp har setts hetare under säsongen. Hittar laget ytterligare energiprocent kan Vallentunapubliken bespetsa sig på en fjärde match på söndag.

– Vi har alla chanser att vända det här. Jag tror att vi gör det. Matchen igår var bättre än i tisdags och vi kan bättre. Killarna är ovana vid slutspel, varje situation är läropengar, säger Jussi Salo.

Om Vallentuna vinner båda hemmamatcherna avgörs matchserien i Lindesberg på onsdag, 13 mars. Vid förlust på lördag eller söndag är säsongen över.