SPORT 2024-03-21 KL. 11:00

Salo samtalar med SHL-meriterad forward

Av Jonny Andersson

Vallentuna Hockey tappar a-truppens finska spelare, Matias Valta och Joonas Rinnetmäki. Samtidigt har Jussi Salo tre nyförvärv klara och pratar med en föredetta SHL-spelare.

Salo samtalar med SHL-meriterad forward
LÄMNAR. Det blev en säsong i Vallentuna Hockey för Matias Valta (bilden) och lagets andra finska nyförvärv, Joonas Rinnetmäki. Foto: Roffe Andersson

Knappt har gammal tejp skrapats av klubbornas blad och knoppar innan ”silly season” är i gång. Vilka lämnar? Kommer han? Detta är frågor som ännu inte besvaras till hundra procent.

Jussi Salo, VHF:s sportchef och huvudtränare, är dock rak med två namn.

– Våra finska spelare flyttar hem till Finland, det är klart.

Matias Valta växte under säsongen, enligt Jussi Salo. I play off-matcherna mot Lindlöven gjorde han ett bra intryck, däremot lyfte aldrig Joonas Rinnetmäki till en bärande spelare.

Enskilda samtal

Jussi har snart talat med samtliga spelare i gångna säsongens trupp och ingen, utöver nämnda två, har klart deklarerat att de slutar eller lämnar. Dock finns det så klart frågetecken.

– Jag vill att laget ska bli bättre nästa säsong och då blir det ju så att spelare kanske inte får samma roll som de haft och önskar.

Antingen väljer dessa att acceptera roller Jussi Salo erbjuder, eller så lämnar de.

Försöker locka Åslin

Med SHL-säsonger i Leksand, Växjö och Rögle samt många i hockeyallsvenskan, var David Åslin ett intressant inslag i försäsongsträningen inför 2023/24. 34-åringen gjorde dock tidigt klart att han ville spela utomlands och har gjort en vinter för franska Marseille i Ligue Magnus.

Kommer han?

– Vi har pratat och skrivit på messenger. Vi får se, vi fortsätter prata, säger Jussi Salo.

Åslin bor på Ljusterö, har ett barn som ska börja skolan. Men moderklubben, Norrtälje IK, är med i dragkampen. Säkert fler klubbar.

– Jag har tre kontrakt påskrivna, men går inte ut med namn eftersom killarna spelar i lag som inte avslutat säsongen, säger Jussi Salo som svar på frågan om han har något helt klart att avslöja.