SPORT 2024-02-22 KL. 09:10

Sju spelare förnyar kontrakten

Av Jonny Andersson

Vallentuna HF har redan påbörjat lagbygget inför 2024/25. Vallentuna Hockey är klart för play off 1 och lika spännande är att klubben nått långt i bygget av nästa års trupp.

Sju spelare förnyar kontrakten
LAGBYGGE. Fredrik Svennas (nr 14) och William Wassberg (nr 29) är två av killarna som beslutat sig för att stanna i VHF. Foto: Roffe Andersson

Sju spelare i dagens trupp, alla födda på 00-talet, har tecknat nya kontrakt med Vallentuna HF.

– Vi har ett fåtal som är födda på 1990-talet, så att vi inlett med att kontraktera unga killar är ingen korrekt beskrivning. Alla är unga och vi har mer tittat på roller, säger sportchefen och tränaren Jussi Salo.

”Något bra på gång”

Fredrik Svennas, 23, Niclas Gruvstål, 21 år och Kelvin Martinsson, 20 är tre backar som stannar i VHF. Forwards och centrar är: Ernst-Axel Boberg, 23, Lukas Paulsson, 23, Filip Sundell, 20 och William Wassberg, 20.

Wassberg och Gruvstål är fostrade i VHF, Paulsson och Svennas har varit med i några säsonger medan Martinsson, Sundell och Boberg kom till denna säsong.

– Jag hade ett bra snack med Jussi i december och han förklarade att han ville ha mig kvar. Min känsla är att Vallentuna har något bra på gång, så när jag fick en konkret fråga var det ingen tvekan. Det är ett skönt gäng, klubben är seriös och på väg i rätt riktning, säger Ernst-Axel Boberg som under alla juniorår spelat i annat rött matchställ – Modos.

Vilka förväntningar hade du innan du kom ner efter två säsonger i Strömsbro?

– Inga stora. Jag visste att Vallentuna i flera år haft svårt att gå till allettan. Men redan efter några träningar och matcher fick jag känslan av att vi hade något bra på gång, säger Boberg.

Känslan att Vallentuna har något ”väldigt bra på gång”, framför även Niclas Gruvstål som orsak till att han vill fortsätta i moderklubben. Han hade varit iväg till Täby och Almtuna innan han i somras bestämde sig för att vända hem.

– Jag blev väldigt glad över att klubben ville förlänga med mig. Det är ett tecken på att jag gjort något bra och att lagledningen är nöjda med mig, säger Niclas Gruvstål.

Nöjd ikon

Stefan Holm, en av klubbens största profiler som spelare och ledare, är imponerad av att Vallentuna HF redan skapat en bas av spelare inför 2024/25. Tittar han i backspegeln tror han inte att klubben varit ute i så god tid på länge.

– Kanske på 80-talet. Det var lite andra tider då och killar som bara körde på utan att titta åt andra klubbar. Jag tycker Vallentuna agerar proffsigt nu. Riktigt kul, säger Stefan Holm.

Tolkar vi Jussi Salo rätt lär dessutom fler spelare inom en snar framtid förlänga sina kontrakt.

Jonny Andersson

jonny@vallentunanya.se