SPORT 2024-08-22 KL. 10:16

Stabil seger mot Skyttorp

Av Jonny Andersson

Frösunda SK:s division 4-damer studsade omgående tillbaka efter 0–7-smällen mot Östervåla i höstpremiären när Skyttorp besegrades med 4–1.

– Jag är nöjd i det stora hela. Segern är rättvis, men jag är lite besviken över spelarnas kondis. Vi ska kunna mer, säger tränaren Leif Jansson.

TIDIGT LEDNINGSMÅL. Kristina "Kicki" Boström inledde målskyttet och först fram att gratulera var Jacqueline Aaby. Foto: Tomasz Piwinski

Den 31 augusti blir det kräftskiva på Björkvallen. Dam- och herrlaget spelar hemmamatch den lördagen och efteråt ska kräftor fylla skålar, hattar på huvuden och sannolikt ges det plats för en och annan sång.

Med bästa utfall är det två topplag som festar den kvällen. Herrlaget har goda möjligheter att ligga tvåa i sexan. Damerna kan också ligga tvåa, men mer sannolikt är placering 3–6.

I VÅGOR. En mängd träd har röjts på ena långsidan och det kommer att öppna för mer solintag på Björkvallen och kanske kan klubben med tiden jämna till andra långsidan. Foto: Tomasz Piwinski

Reste sig från smällen

Damlagets höst inleddes med ett rejält bakslag. Östervåla är förvisso ett av topplagen, 0–7 var ändå en näsbränna.

– Det ska inte behöva ske, en förklaring är att vi saknade flera spelare till första matchen efter semestern, säger FSK-tränaren som i söndags fick tillbaka flera i spel.

TONGIVANDE. Agnes Edström gjorde ett stort jobb på Frösundas högerkant och kryddade insatsen med matchens finaste mål till 2–0. Foto: Tomasz Piwinski

Det dröjde bara åtta minuter innan greppet på seriejumbon var kopplat. I virrvarret efter en hörna kom bollen framför Kicki Boströms fötter och hon skickade in den i högra burgaveln.

Blygsam prickskytt

Exakt samma burgavel hittade Agnes Edström sex minuter senare och målet var dagens tjusigaste. ”Agge” och Kicki Boström sågade sig fram på högerkanten. Till slut såg Agge sin chans och med stödjebenet, det vänstra, knorrade hon från straffområdeskrysset bollen över målvakten och ner i burgaveln.

– Mest tur, var Agnes kommentar efteråt.

MÅLFIRANDE. Angelica Jönsson (t.v) hyllas välförtjänt av Jacqueline Aaaby efter målet som fick Skyttorp på fall. Foto: Tomasz Piwinski

Agnes, en av dem som missade höstpremiären, menade vidare att segern ”landade skönt” och frånsett en kortare period i andra halvlek var trepoängaren aldrig i fara. Gästerna reducerade i 54:e minuten, detta sedan Mikaela Johansson först räddat bollen till hörna med en nick på mållinjen. I den efterföljande hörnan fick en Skyttorpspelare kalasträff på volley och Caroline Asp var chanslös.

Nyckelmatch på söndag

Baklängesmålet stressade lite fram till att saken var klar med Angelica Jönssons 3–1 i 70:e minuten. I slutminuten fastställde Elin Nyström siffrorna.

Frösunda möter närmast Ullfors på bortaplan. Lagen ligger sexa och sjua i tabellen med två poängs fördel för Frösunda och vid ny vinst är laget fortsatt ett hot för topplagen där IK Sirius FK Dam har en liten lucka till de jagande och är sju poäng före FSK.