SPORT 2021-12-02 KL. 09:42

Touma förlorade mot spanske mästaren

Av Jonny Andersson

Touma förlorade mot spanske mästaren

EN ERFARENHET RIKARE. Som vanligt har Jonny Touma en helt glasklar analys över vad som hände i matchen han gått.
Foto/Arkiv: ROFFE ANDERSSON

Efter tre förlustfria år fick Jonny Touma uppleva känslan att lämna MMA-octagonen som uträknad. Trefaldige spanske mästaren, Enrique Souza, vann på teknisk knockout.

MMA-proffset Jonny Touma, Vallentuna, fick sin svit av segrar bruten under förförra helgens gala i Västerås Arena. Själva matchen föregicks av omständigheter som inte är ovanliga. 27-årige Touma fick på kort tid ställa upp som ersättare för skadade västeråsaren Zoran Milic.
Jonny Touma hann plugga på om kommande motståndaren Shawn da Silva, Tyskland. I sista stund ersattes da Silva av Enrique Souza, trefaldig spansk mästare.

–Jag pluggade inte på som jag borde, hade inte koll på vad det var för en kille. Jag visste tidigare och än mer nu att man inte gör prov utan att plugga först.

Nyttig läxa
Det dumma i att oförberedd ta sig an en match, slätar Jonny över med mänskliga känslor.

–Vänner och familj hade betalat biljetter för att se mig Och personliga känslan är att man tar de chanser man får.
Han ser utfallet som en nyttig läxa.

–Läxa och erfarenhet. Som jag säger så pluggar man till prov. Jag hade inte koll på spanjoren och han var otroligt duktig, säger Jonny Touma och fortsätter:
–Kanske var det dags för en torsk efter tre år med vinster.

Golvad av knä
Avgörandet kom fyra minuter in i första ronden. Spanjoren hade inlett i högt tempo, chockat Touma och gick i en hastig attack rätt fram innan han hoppade upp och skickade höger knäskål i huvudet på Jonny Touma. Souza hann även fullfölja med en slagserie mot den då liggande vallentunafightern innan domaren bröt matchen.

–Klart att det inte känns bra att åka på en sådan träff. Jag reste mig snabbt, var inte knockad och han vann på TKO, teknisk knockout. Inte knockout.

Vill man låsa in sig en vecka och dra ner alla persienner efteråt?
–Nej, nej, absolut inte. Jag gick ut direkt, det finns ingen anledning att gömma sig. Det här blev ett litet steg tillbaka, men är ingen fara. Inte jordens undergång.

Nästa match?
–Jag siktar på en svensk gala i mars. Innan dess hoppas jag få någon match utomlands. Kanske i Dubai. Det var jag som gjorde fel den här gången, jag vill tillbaka så fort som möjligt, säger Jonny Touma.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se