SPORT 2022-09-01 KL. 14:00

Touma vill ha titelmatch efter proffsseger

Av Jonny Andersson

Touma vill ha titelmatch efter proffsseger
Segervrål. Precis efter att domaren stoppat matchen flög Jonny Touma upp på buren och vrålade ut sin glädje. Foto: Tomasz Piwinski

Vallentunafightern Jonny Touma vann i lördags sin femte proffsmatch av sex möjliga och räknar nu med att nästa kamp i oktagonen blir en strid om FCR-bältet.

I lördags var det tänkt att Jonny Touma skulle få sin titelmatch om bältet mot västeråsaren Zoran Milic. Matchen tillhörde huvudattraktionerna i lördagens gala i Solnahallen, men Milic ansåg sig inte vara i tävlingsskick och i stället fick Touma gå upp mot Safiullah Husseini, även han en västeråsare.

– I stället för titelmatch blev det ett så kallat catchviktsmöte och det är ju inte samma sak, men man vill ju inte ställa in, säger 28-årige Touma.

Strypgrepp avgjorde
Redan efter en minut hade Jonny Touma sin kombatant i ett strypgrepp. Husseini kom ur den knipan men med sekunder kvar av första ronden, konstaterade domaren att ännu ett strypgrepp var för mycket för Husseini och klappade sin hand i mattan.


AVGÖRANDET. Jonny Touma har kopplat greppet som avgör matchen mot Safi Husseini. Foto: Tomasz Piwinski


– Det var ett risktagande av mig att möta Safi, om jag hade förlorat hade jag rasat på rankingen. Men jag vill som sagt inte bidra till att en galamatch blir inställd. Jag hade kontroll på honom från början till slut. Hans tekniker var ganska synliga och jag kunde läsa av vad han ville göra.

Tidigare i somras vann Touma i Abu Dhabi sin femte proffsmatch mot Reydemtor Nacionales, från Filippinerna. Även den matchen avgjordes med strypgrepp, ”rear naked choke”. Att det blivit Jonnys specialgrepp håller han inte med om.

– Kanske är det min grej för tillfället, annars inte.

Nästa gala går i november, då förväntar sig Jonny Touma att han har en titelfight om ett bälte.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se