Klik venligst
SPORT 2021-11-25 KL. 13:07

Tungt SM avgjordes i Vallentuna

Av Jonny Andersson

Tungt SM avgjordes i Vallentuna

STARK TALANG. Trots sin ungdom, 14 år, har Tarik Paulsson redan visat att han är ett stort löfte inom tyngdlyftning.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Inga medaljer för hemmalaget - men 14-åriga Tarik ett namn för framtiden

Vallentuna Tyngdlyftningsklubb missade en plats på prispallen men hade en av de intressantare lyftarna när klubben arrangerade finalen i lag-SM i tyngdlyftning.

Fyra dam- och herrlag tävlade i lördags om SM-medaljer i Vallentuna TK:s hemmaborg. VTK fick inte med något damlag till finalen och här vann ASK Eskilstuna med bred poängmarginal till Borlängeklubben AK Nilas.

På herrsidan hade VTK på papperet en viss möjlighet att strida om medalj. Förhoppningen minskade dock av att Amin Ghasemi fick förhinder och Emir Kurtis tvingades avstå på grund av armbågsskada.
–Vi hade haft lite större chans med Amin och Emir i laget, nu fick vi ta med lyftare som kanske inte var förberedda och i form, säger coachen Samir Rahbi.

Nöjd coach
Samir tycker ändå att hans lag gjorde väl ifrån sig och nämner att Mohammedreza Maleki noterade resultat som i början av oktober hade räckt till guld i individuella SM. Maleki lyfte 146 kilo i ryck och 171 i stöt, vilket innebar två personliga rekord.

Vallentunalagets utropstecken var ändå Tarik Paulsson. I augusti lyfte 14-årige Tarik 66 kilo i stöt och 53 i ryck. Nu hissade han upp 80 och 67 på raka armar. 67 kilo i ryck var identiskt med vad Tarik vägde in till tävlingen på.
–Mycket bra. Det blir spännande att följa Tariks fortsatta utveckling. Han började träna seriöst för ett år sedan och har fyra år kvar som ungdom, säger Samir Rahbi.

Mossebergs AK vann
Toni Johansson putsade sitt årsbästa i stöt, men trots vissa enskilt fina insatser blev Vallentuna AK medaljlöst.

Vann gjorde favorittippade Mossebergs AK från Göteborg. Falu AK slutade tvåa och bronsmedaljerna gick till lyftarna från Helsingborgsklubben HAK Greppet.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se