SPORT 2020-09-25 KL. 10:07

Vallentuna BK åkte ur div 3

Av Uffe

Vallentuna BK åkte ur div 3

TUNGT. Nya tränaren, Michaël Medioni , tröstar unge William Bergström. Assisterande tränaren Henrik Blennmark ser empatiskt på.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Klara för nedflyttning med två matcher kvar att spela

Vallentuna BK, som har varit fotbollens flaggskepp i kommunen, trillar ned till div 4 till nästa säsong.

Vi fick en fingervisning redan förra säsongen då laget med nöd och näppe hängde kvar i trean. Den här säsongen har laget i ärlighetens namn inte haft en riktig chans att klara nytt kontrakt.

Rent sportsligt vittnar nollan i segerkolumnen efter nio matcher om detta. Men det var också tydligt inför säsongen att det skulle bli tufft att hinna spela ihop många nya spelare till en rekordkort säsong med endast elva matcher att spela.

Tränarna Emil Grändås och Pontus Johansson fick ett riktigt svårt uppdrag och de kan förmodligen knappast lastas för resultatet. De byttes ut när fyra matcher återstod av säsongen. Och även om nya tränarparet, Michaël Medioni och Henrik Blennmark lyckades få laget att spela bättre så blev det inga poäng under de två första matcherna efter tränarbytet.

Ordföranden Mattias Belin berättar att styrelsen har några saker att ta ställning till nästa vecka. Han vill ännu inte avslöja vilka alternativ inför framtiden som de har att besluta om.

Kommer det nya tränarparet att fortsätta med laget nästa säsong?
– Vi har inte gjort klart med tränarna, tajmingen har inte varit den rätta. Tanken är att vi ska ta beslut om framtiden på ett styrelsemöte på tisdag i nästa vecka.

Men hur ser framtiden ut för föreningen?
– Nästa år kommer vi att kunna skörda de satsningar som gjorts på unga spelare de senaste två åren. Det är först nu som vi börjar få fram den typ av spelare som ska kunna spela i a-laget framöver.

Vallentuna BK har klarat två oavgjorda resultat, mot nykomlingarna Spånga samt Sundbyberg, och sedan förlorat sju matcher.

Förra gången laget åkte ned till div 4 var 2012, då vände laget direkt och tog klivet upp till div 2 igen säsongen därpå.
Under tio säsonger på 2000-talet har laget spelat i div 2.
Frågan är hur länge klubben ska vara ett div 4-lag denna säsong. Några derbyn mot Brottby SK blir det inte nästa år, eftersom de spelar i upplandsserien medan Vallentuna selar i Stockholmsserien.
Däremot kan de bli derbyn mot Viggbyholm.