SPORT 2023-05-16 KL. 08:35

Vallentuna Discgolfklubb vann direkt

Av Jonny Andersson

Vallentuna Discgolfklubb vann direkt
FÖRSTA LAGET. Marcus Winroth, Mattias Johansson och Albin Nyberg ingick, tillsammans med Mikael Lundin och Philip Bergqvuist i Vallentuna Discgolfklubbs allra första femmannalag. Foto: Roffe Andersson

Vallentunas idrottsfamilj har vuxit och discgolfklubbens allra första lagtävling slutade i vunnet b-slutspel.

För ett år sedan blev discgolfbanan mellan Lugnet, Ekeby och Snapptuna fullstort tävlings- och träningsområde med 18 hål/korgar. Då fanns det ingen officiell klubb som skulle nyttja banan som hemmaplan.

Men klubben fanns i startblocken, några smög i gång i höstas och förrförra helgen representerade fem spelare klubben i Swedish Amateur Team Championship i Alingsås/Vårgårda. Tävlingen ingick inte i ordinarie SM-seriespelet, utan var ett lagom första test för Vallentunakvintetten.

Inga förväntningar
– Vi hade väl räknat med att åka hem på lördagen, säger Mattias Johansson självironiskt.

Albin Nyberg och Marcus Winroth fyller i med ”det skulle bli en kul grej” och ”det gick bättre än väntat”.
Nyberg understryker, för att få balans i superlativen, att många klubbar med högre ranking inte var med.

Albin, Marcus och Mattias utgör 60 procent av laget som åkte till västergötland. Övriga två, Philip Bergquist och Mikael Lundin, har förhinder att träna denna kväll.

Fyra vinster
Lagmatcher avgörs i två singlar och en dubbel. Vallentuna förlorade mot Borås, fick oavgjort, 1,5–1,5 mot Borlänge och Habo vilket räckte för en plats i b-slutspel. Väl där besegrades Onsalas lag 3 och lag 2 följt av seger mot Ymer och även i finalen blev det vinst mot Mariestad.

Albin Nyberg, som vunnit en singeltävling ingående i östra svealandstouren på Järvafältet, ser riktigt nöjd ut vid tillbakablicken. Mer lagspel blir det dock inte i år. Klubben har inte lag anmält till SM-serien. På sikt blir det troligen aktuellt.

Mattias Johansson som tagit plats i styrelsen dubbelkollar att han har rätt i att Vallentuna Discgolfklubb hittills har 56 registrerade medlemmar.

Singelspel väntar
– Det stämmer, säger han och stoppar tillbaka sin smartphone i fickan. Jag tror att vi ska växa.

Hur många är tävlingsaktiva?
– Inte jättemånga. Många är med för att vara med i klubben, som stöd.

Trion har hur som helst fått blodad tand. Albin ska närmast tävla i Kil och liksom Marcus och Mattias ser han fram emot två tävlingar i Eskilstuna, 27 maj och 4 juni.

– Albin tävlar nästan varje helg, den möjligheten har inte vi, tillägger Marcus Winroth.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se