SPORT 2023-02-23 KL. 08:15

Vallentuna Hockey kämpar om tre kvalplatser

Av Jonny Andersson

MÅLSKYTT. Gustav Jansson blev Vallentunas enda målskytt mot Teg. Han ligger tvåa i seriens poängliga med 19 pinnar (11+8) efter 13 spelade matcher. Foto: Roffe Andersson

Efter gångna helgens knappa seger mot Örnsköldsvik och förlust mot Teg behöver Vallentuna HF tagga till för att förlänga division 1-säsongen med play in- och play off-spel.

Tre kanske fyra poäng behöver tas mot Vännäs och Kalix i de två sista grundseriematcherna.

Inför gångna helgens två hemmamatcher fanns känslan att Vallentuna HF:s representationslag hade ett ben i play in. I dag ser det lite vanskligare ut.

Redan i lördagsmatchen mot ”Ö-vik” dök det upp farhågor om att spelarnas form inte var på topp. 4–3 mot seriens jumbo var en nödropsseger. Det blev ännu tuffare mot Teg ett dygn senare. Detta trots att Gustav Jansson prickade in 1–0 redan i fjärde minuten.
Målet fick konsekvensen att gästerna drog upp tempot, med det var hemmalaget illa ute. Vändningen var ett faktum fem minuter efter Janssons ledningsmål och nämnde VHF-forward var syndabock med slarv på egen blålinje vid 1–2-målet.

Nervöst agerande
Baklängesmålen blev ingen väckarklocka. Vallentunaspelarna kan ha blivit tagna på sängen, blivit nervösa och gnista saknades resten av perioden. Så även i andra perioden som avslutades med att Teg utökade sin ledning. 1–3-målet speglade i någon mån matchen för Umeåklubbens målskytt, Carl Holmner-Härgestam, tilläts tråckla sig fram från egen zon till ett avslut som ställde Adam Matsson.

Tredje perioden ägde hemmalaget eftertryckligt. I sekvenser kedjades gästerna fast i försvarszon, dock utan att VHF:arna fick in det moralhöjande reduceringsmålet. Pressade lyfte Tegspelarna ut varenda puck de fick tillräcklig kontroll på, frågan är när man senast såg så många puckar uppe bland lamporna?

Sista ordet fick Teg med 1–4-målet i power play.

LETAR LÄGE. Lucas Eriksson letar efter någon att passa till när Vallentuna tryckte på för att komma ikapp i målprotokollet. Foto: Roffe Andersson

”Dåligt tempo”
Assisterande tränaren Andreas Paulsson var först av alla in i omklädningsrummet efter slutsignalen. Några sekunder senare kom tränaren Tim Johansson Bräck med nedslagen blick.

– Vi hade dåligt tempo i matchen mot Örnsköldsvik, det tempot tog vi med oss in i inledningen av den här matchen, säger Johansson Bräck.

Tempotappet märktes främst i passningsspelet där pucken ofta hamnade bakom eller långt framför kedjekompisen. Frånsett i sista perioden var det bara William Venne som hade fart på benen.
Lagkaptenen Viktor Trojmar var besviken efteråt.

– Det är för dåligt, vi kommer inte alls upp i nivå, säger han.