SPORT 2022-08-18 KL. 14:00

Vallentuna Hockey letar spelare i elfte timmen

Av Jonny Andersson

Vallentuna Hockey letar spelare i elfte timmen
Gustav Jansson blandade och gav i sin återkomst i Vallentunatröjan. Foto: Tomasz Piwinski

Med ofullständig trupp, därav juniorer samt try out-spelare på isen, inledde Vallentuna hockeysäsongen med 4–3-seger mot AIK:s J20-lag.

Vallentuna HF har inte en komplett trupp inför division 1-säsongen. Till matchen mot AIK:s äldsta juniorer kunde tränarduon matcha tre femmor med stöd av J20-spelare och spelare klubbledningen tittar på, så kallade try out-spelare.

Just av den anledningen valde Tim Johansson Bräck och Andreas Paulsson att i fredags ta en match som inte fanns i grundplaneringen.

– Vi vill se vad det är vi har, sade tränarduon inför nedsläpp.


Foto: Tomasz Piwinski


Klubben har haft schysta namn på kornet, utan att nå hela vägen till påskrifter. Som exempel nämner Paulsson att Kim Lennhammer, i flera år tongivande back i seriekonkurrenten Huddinge, varit högaktuell.

– Tror att han valt Segeltorp, tyvärr.

Det finns fler exempel och situationen är såklart bökig för de två tränarna.

– Vi hade önskat att truppen varit i stort fulltalig så här dags, tillstår Tim Johansson Bräck. Vi får göra det vi kan för tillfället.

Lagerstedt in
Patrik Stolt, general manager i a-laget, köper lägesbeskrivningen. Truppen borde varit komplett i måndags, menar han.
Då, i måndags, skrevs 20:e spelaren in i truppen.

– Vi gjorde klart med Lukas Lagerstedt. Med det saknas en back och en forward, förhoppningen är att vi har klart med dessa i slutet av den här veckan, säger Patrik Stolt.

Lagerstedt, 24 år, har varit en pålitlig poänggörare i Sollentuna några säsonger samt senast i Köping HC.
I fredagens match mot AIK gavs det en del viktiga besked. Viktor Trojmar hade ett tungt 2021-22 med endast fem poäng på kontot. Viktor såg spelsugen ut och detsamma gällde allt mer framträdande Lukas Paulsson.

Junior gladde
Extra intressant var det att ha ett extra öga på två nykomlingar: Gustav Jansson och Jonn Liebschner. Ingen av dem är egentlig nykomling. Gustav Jansson är hemvändare efter två säsonger i Vimmerby. Junioren Liebschner fick spela seniorhockey redan i vintras och blev i våras en av de första att skriva på för 2022-23. Liebschner drabbades av covid-19 i slutskedet av förra säsongen, men fick dessförinnan speltid i seniorlaget och det var nu uppenbart att han tagit ytterligare kliv. Det såg stabilt, initiativrikt och viljestarkt ut i båda spelriktningarna..

– Jag tycker att det gick helt okej och det var väldigt roligt att spela igen. Jag har tränat bra i sommar och ser verkligen fram mot säsongen, säger Norrtäljekillen Jonn Liebschner.


Tim Johansson Bräck ska förhoppningsvis ha en komplett trupp att jobba med i början av nästa vecka. Foto: Tomasz Piwinski


Gustav Jansson gjorde över 30 poäng i de två säsonger han spelade seniorhockey i Vallentuna. Gustav kommer att bidra med poäng i vinter också, men i AIK-matchen blandade han högt och lågt.

I sekvenser var han en härförare, dock fanns det även en nonchalans som behöver städas bort. Gustav är en av flera som behöver fylla luckan efter Marcus Andersson och frågan är hur klubben resonerar kring lagkaptenen som valt att resa i världen i höst?

– Det finns en dörr öppen för Marcus när han återvänder i december, vi hoppas naturligtvis att han då tar upp träningen, säger Patrik Stolt.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se