SPORT 2022-12-15 KL. 11:17

Vallentuna Hockey missade allettan

Av Jonny Andersson

Vallentuna Hockey missade allettan
BÄTTRE. Trots att man inte nådde allettan har Vallentuna visat ett större kunnande och bättre attityd i höst än under de senaste säsongerna, Foto: Roffe Andersson

För tredje säsongen i följd ingår inte Vallentuna Hockey bland de fem lag som efter avslutad grundserie tagit sig vidare till spel i allettan.

Med sammanbitna miner och en del ansikten brusande av ilska och besvikelse, lämnade Vallentunaspelarna förra veckan isen i Renew Arena. Sista chansen att nå allettan var att fälla de klara seriesegrarna från Upplands Väsby men det var i sanningens namn aldrig nära.

Tränarna, Tim Johansson Bräck och Andreas Paulsson, konstaterade samstämt att Väsby var det bättre laget och att gnistan efter en helt okej första period försvann med en 5-minuters utvisning på Gustav Jansson.

– Möjligt att det var en femma, vi får titta på situationen i efterhand, men vi tycker att det kändes hårt, säger Andreas Paulsson.

Desperationen sinade
Konsekvensen blev att Väsby tog vara på chanserna i power play och stack i väg målmässigt. För lite märktes därefter av Vallentunaspelarnas desperata poängjakt.


PROFIL. Viasats hockeyreporter Niklas Jihde intervjuade Tobias Ericsson i en avb periodpauserna. Foto: Roffe Andersson


Som säsongerna 2020-21 och 2021-22 får Vallentuna försöka nå play off spel via goda insatser i fortsättningsserien av hockeyettan (ännu oklart om VHF hamnar i norra eller södra). Och gott gry har Vallentuna visat under hösten. Med undantag för att laget inte vunnit rätt matcher, tagit trepoängare mot lag på undre halvan.

– Det säger och tycker nog alla lag, säger Tim Johansson Bräck och fortsätter:
– Vi skulle väl tagit fler poäng mot Enköping, Nyköping och Segeltorp, jag tycker ändå inte att man kan se det så.

Ska till play off
Gemensamt kommer tränarduon och managern Patrik Stolt fram till att förlusten mot Arlanda Wings 30 november blev ödesdiger. Här hade VHF 3–1 och halvvägs 4–2 innan ”vingarna” vände och vann. Det kostade energi.

– Killarna vill mer och vi ska göra en bra fortsättningsserie. I vissa matcher har vi spelat på en hög nivå och vi behöver bli jämnare på det, undvika svaga insatser, säger Andreas Paulsson och betvivlar inte att Vallentuna om några månader kan gå in i play off-spel i jakten på en plats i slutliga kvalserien.


LOTTERI. Många kanske kom för att se om de vann en bil, men höstens upplaga av VHF:s division 1-trupp har lockat fler till ishallen. Foto: Roffe Andersson


Bra publiksiffra
En nesa med förlusten mot Väsby var att allra sista gruppspelsmatchen mot Strömsbro blev helt betydelselös. Klubben hade dukat upp för streckdramatik och fått loss Niklas Jihde som konferencier. Klubben förrättade även dragning av det lotteri som varit en snackis under hösten och trots VM-fotboll på tv såg närmare 450 åskådare matchen, vilket är en av de bästa siffrorna i höst och det borgar för att siffran kan slås om Vallentuna blir ett av topplagen i fortsättningsserien.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se