SPORT 2024-01-18 KL. 09:20

Vallentuna IBK är hetast i serien

Av Jonny Andersson

Besegrade serieledarna och tog poäng av tabelltvåan.

Vallentuna IBK är hetast i serien
JUBILAR. Inför matchen mot Hammarby hyllades Linda Eriksson för sina 150 tävlingsmatcher och nio säsonger i Vallentuna IBK och här saluterar hon sitt 3–2-mål mot Hammarby. Foto: Roffe Andersson

Adna Hasanagic gjorde fyra mål när Vallentuna IBK besegrade serieledande Sollentuna med 6–3. Två dygn tidigare snuvade laget tabelltvåan Hammarby på poäng, 5–5.

Tjejerna i Vallentuna Innebandyklubb är division 1-seriens hetaste lag. 2024 har inletts på bästa sätt och laget har inte förlorat sedan 11 november och därefter tagit 16 av 18 möjliga poäng.

Nu hade VIBK ett utmanade schema efter juluppehållet. Först på menyn stod Hammarby, tabelltvåa inför mötet i Rosendalsskolans sporthall och endast 48 timmar senare väntade i fredags serieledande FBC Sollentuna.

Mot Hammarby svarade målvakten Ida Bollden för en strålande insats.

– Vår inställning var att vi skulle köra över dem, sade Ida Bollden efter matchen mot Hammarby.

Toppinsats

Så blev det inte, istället var Idas insats en nyckel till att Vallentuna fick med sig en poäng. Hon gjorde ett par prakträddningar och en räcka mer ”normala”.

– Jag är helt slut. Fantastiskt att vi kan göra en så bra match trots att vi knappt kunnat träna på grund av sjukdomar och att många varit bortresta under uppehållet.

POÄNGFEST. Adna Hasanagic gick mållös från matchen mot Hammarby, men mot serieledande Sollentuna svarade hon för fyra mål och två assist. Foto: Roffe Andersson

Hammarby var närmast tre poäng, men inte för ett ögonblick ska det glömmas att hemmalaget hade chanser som kunde resulterat i tre poäng. En med oflyt i avsluten var Adna Hasanagic. Dock spelade hon fram till 5–5-målet som Linn Reher gjorde.

Och det var bara början på hennes veckoslut. Adna Hasanagic hade en magisk kväll i Rotebrohallen 48 timmar senare.

– Så här är det med mig. Ibland får jag inte in bollen, andra gånger har jag lite tur, säger hon och skrattar.

Het kedjetrio

Det kan omöjligt vara bara tur när facit blir fyra mål och två assist. Adna spelade först fram Sofia Melander till 1–1-målet, gjorde 2–2, spelade fram Linn Reher till 3–2 och gjorde därefter resterande mål. Tillsammans med forwardskompisen Linn Reher (1 mål och 2 assist) och centern Isabella Chopard (0 + 2) blev det elva poäng för anfallstrion.

– Jo, jag mår väldigt bra och det är roligt att vara tillbaka i Vallentuna. Egentligen hade jag tröttnat och lämnat Täby för att lägga av, men ”Ludde” (sportchefen Fredrik Lundén, reds. anm) övertalade mig.

Nöjd tränare

Tränaren Philip Lundberg tyckte att det saknades ett par procent i första halvlek mot Sollentuna. I övrigt var det ”hundra”, enligt honom.

– Vilken insats tjejerna gör. Fantastisk match. Sollentuna är ett tungt lag att möta, men vi vinner rättvist. Och att vi tar fyra av sex poäng mot seriens två topplag är starkt.

Vallentuna har senaste säsongerna fått kämpa för att hänga kvar, nu utmanar laget seriens topplag och det är ingen överraskning för Lundberg. Målsättningen är att bli femma sexa och nästa säsong på allvar vara med i striden om avancemang till allsvenskan.

– Kan vi ta Tullinge på lördag ser det riktigt bra ut, tillägger Philip Lundberg.