SPORT 2022-03-10 KL. 14:11

Vallentuna IBK klart för division 1

Av Jonny Andersson

Division 1-avancemanget är säkrat och med söndagens 8–2-seger mot Åkersberga IBF tog Vallentunas innebandydamer ett jättekliv mot seriesegern – som ska firas stort den 20 mars.

Vallentuna IBK klart för division 1
Vallentunas damlag har vunnit 11 av 13 matcher hittills och nu väntar division 1 för Emelie Lindh-Holm och lagkompisarna. Foto: Roffe Andersson

Med tre omgångar kvar finns det en liten risk, för att inte säga mikroskopisk risk, att Vallentunas innebandydamer snuvas på seriesegern i division 2.

För avancemanget till division 1 räcker dock en andraplats då Täby FC:s reservlag är enda laget som kan placera sig före i tabellen och TFC (B) får då inte gå upp.

– Vi har genomfört en perfekt säsong. Hittills finns det bara ett bakslag och det kan vi glömma, strunta i, säger coachen Philip Lundberg.

Gasen i botten
I söndagens bortamatch mot Åkersberga gjorde Linda Fellenius 1-0. Caroline Filipsson. Ida Hoogeveen och Linda Eriksson fyllde på och med 4-0 gick VIBK till paus med segern i hamn.

–Magisk första period. Om vi hade fortsatt hade matchen inte slutat 8-2.

Elva vinster, en oavgjord och en förlust är lagets facit hittills. Tre omgångar återstår.

– Vi har sagt att vi ska vinna alla återstående också, säger Philip Lundberg.

Laddar för hyllningar
I säsongsupptakten var målet att strida bland topp 3. Fram mot juluppehållet hade utgångsläget gjort att truppen blickade mot serieseger. Och så har det förblivit.

–Trots allt stul kring pandemin har vi legat i, laget har gjort en fantastisk resa, säger Philip Lundberg och flaggar för innebandyfest till sista hemmamatchen i näst sista omgången.

Då, mot Täby FC den 20 mars, är tanken att klubbens flick- och damspelare ska hyllas. Med bland annat pausunderhållning, lag- samt personhyllningar och priser.

– Hela Vallentuna IBK:s tjejsida är värda att hyllas, det är syftet med festen och målsättningen är att fylla Rosendalskolans sporthall, säger Philip Lundberg.

Blickar framåt
Lundberg ser ännu längre än till nästa säsongs spel i division 1. Han anser att klubben ska ”steppa upp”.

Klubbens damjuniorer ligger sjua och tvåa i sina respektive serier och Lundberg ser en poäng i att anmäla Vallentuna IBK till juniorallsvenskan. Han konstaterar att det krävs en samlad, bredare satsning när damerna 2022-23 tar sig an division 1.

- Jag har sett lite division 1-matcher och tror att vi kan vara ett mittenlag. Det blir en härlig utmaning att kliva upp en serie, säger Philip Lundberg.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se